Nummers Golden Earring klinken ook in Dokkumer binnenstad

12 mrt 2021 - 22:42

Radar Love, Twilight Zone en When The Lady Smiles; de bekende nummers van de band de Golden Earring waren vrijdagmiddag te beluisteren in de Dokkumer binnenstad. Beiaardier Auke de Boer uit Kollumerzwaag bracht op het carillon in het Dokkumer stadhuis een ode aan de Nederlandse rockband, die recentelijk besloot te stoppen.

Muzyk Golden Earring yn Dokkum

Bij oprichter en gitarist George Kooymans is de spierziekte ALS vastgesteld. Omdat hij vanwege zijn ziekte niet meer kan optreden, hebben ook de andere bandleden besloten te stoppen. Tijdens de landelijke actie donderdagmiddag waren door heel Nederland nummers van de Golden Earring te horen.

Dokkum volgde een dag later, omdat beiaardier Auke de Boer donderdag al in Groningen aan het spelen was. "Je kunt maar op één plek tegelijk zitten. Maar ik zei: dan wil ik het ook graag in Dokkum doen. Want Dokkum heeft het mooiste carillon van Fryslân! En dan maar een dag later."

In de feesttent

De Boer heeft zelf ook een speciale band met de rockband. "Ik woon in Kollumerzwaag. Daar hebben we één keer in de twee jaar dorpsfeesten. Heel vaak is op de slotavond de Golden Earring in de tent geweest. We kregen dat heel goed mee dan, ja."

Foto: Koos Scherjon, RTV NOF
(Advertentie)
(Advertentie)