Opnieuw streep door Fietselfstedentocht, wel 'plan B'

11 mrt 2021 - 16:54

Er komt dit jaar opnieuw geen Fietselfstedentocht. Dat heeft het bestuur van de tocht besloten, vanwege de onzekere situatie rond het coronavirus. "Begin deze maand kwamen wij als bestuur tot de conclusie dat het perspectief op het organiseren van een reguliere Fietselfstedentocht nog altijd niet gunstig is. Daarom hebben wij noodgedwongen besloten opnieuw een streep te zetten door de tocht." Er komt wel een 'plan B'.

Opnieuw streep door Fietselfstedentocht

Mensen kunnen de route vanaf eind mei wel zelf fietsen. Daarvoor komt er in de week voor het pinksterweekend een app waarbij mensen aan kunnen geven dat ze de tocht doen. Deelnemers bepalen dan zelf wanneer ze fietsen, tussen eind mei en zondag 1 augustus. Mensen hebben dan 19 uur om de tocht te volbrengen.

Om grote drukte te voorkomen, kunnen mensen zelf bepalen waar ze de tocht beginnen. In alle steden, plus Holwerd en Oudemirdum, komen borden met QR-codes. Daar kunnen mensen dan 'digitaal stempelen'. Voorzitter Stephan Rekker hield al rekening met dit scenario.

Geen organisatie, alleen faciliteren

"Wij willen benadrukken de Fietselfstedentocht dit jaar niet te organiseren, maar slechts te faciliteren", schrijft de organisatie. "Met ons 'Plan B' willen wij onze trouwe deelnemers de kans bieden om - als de coronasituatie dat toestaat - alsnog de Fietselfstedentocht te rijden. Een belangrijk voorbehoud is dat wij de deelnemers oproepen zich aan de door de overheid vastgestelde regels te houden en dus niet met meer mensen te fietsen dan op dat moment is toegestaan."

Stephan Rekker van de organisatie van de Fietselfstedentocht

Trefwoorden: 
Fietselfstedentocht
(Advertentie)
(Advertentie)