SC Heerenveen verrast door overstap Gerry Hamstra naar Ajax: 'Niet chic en eerlijk'

10 mrt 2021 - 22:38

Technisch manager Gerry Hamstra van SC Heerenveen vertrekt naar Ajax. Dat bevestigt de directeur van SC Heerenveen, Cees Roozemond, aan Omrop Fryslân. Eerder deze week werd bekend dat Hamstra Heerenveen verlaat, maar de reden was niet duidelijk. Nu lijkt het boven tafel te komen. Ajax heeft Hamstra al langer op 't oog. "We wisten al veel langer dat er iets speelde", zegt Roozemond. "We houden hier een wrange nasmaak aan over."

Foto: Omrop Fryslân, Oane Hoekstra

Gerry Hamstra moet bij de Amsterdamse voetbalclub de nieuwe rechterhand worden van Marc Overmars. "Maar er waren meer clubs die interesse hadden," zegt Roozemond. Hij is niet blij met de gang van zaken. "We zijn onaangenaam verrast door zijn vertrek. We zijn een chique club die altijd op en eerlijk is. Dat is Gerry in dit geval niet geweest."

Roozemond: niet genoeg jeugdspelers doorgebroken

Nu moet SC Heerenveen dus op zoek naar een vervanger van Hamstra. Cees Roozemond heeft meer kritiek op Hamstra: "Technisch manager is meer dan alleen het kopen en verkopen van spelers. Als je kijkt naar onze jeugdopleiding en naar het aantal jeugdspelers dat is doorgebroken, dan staan we in de onderste regionen van de eredivisie."

Wie de vervanger van Hamstra wordt, is nog niet duidelijk. SC Heerenveen heeft intussen een lijst met vervangers klaar liggen, maar er is ook nog veel deskundigheid binnen de club zelf, zegt Roozemond.

Cees Roozemond - Foto: Omrop Fryslân
(Advertentie)
(Advertentie)