Van de eerste besmetting tot de lockdowns: kijk hier terug op een jaar corona

10 mrt 2021 - 18:00

Terwijl in heel Nederland al de eerste coronabesmettingen waren, bleef het in Fryslân stil. Tot dinsdag 10 maart 2020. Een stel in Gorredijk was in contact geweest met een persoon uit Noord-Brabant die het virus had. En daar bleef het niet bij. Hieronder een samenvatting van een jaar corona in vier video's.

It begjin fan de coronakrisis yn Fryslân

Kijk woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 naar een speciaal televisieprogramma over een jaar coronavirus in Fryslân.

Al snel werd duidelijk dat het virus iedereen zou raken. De een meer dan de ander. Vooral voor ouderen die een groter risico lopen om ernstig ziek te worden en jongeren van wie het hele leven op z'n kop staat, was het een lastig jaar.

persoanlike ympakt jong en ald

Naast de persoonlijke impact raakt de coronacrisis ook veel mensen financieel. Van de kroegeigenaar tot de toneelspeler.

Economische impact

Naast alle moeilijke tijden, zijn er ook mooie momenten geweest in dit coronajaar.

moaie mominten

Een jaar corona in Fryslân. Van de eerste besmetting tot de lockdowns. Van eenzaamheid onder ouderen naar hoopgevende gemeenschapszin. Van moeilijke tijden voor zorgpersoneel tot het vaccin. En van zwaar economisch weer voor ondernemers naar hoop op betere tijden. Omrop Fryslân brengt op 10 maart de verhalen achter de coronacrisis. Kijk woensdagavond tussen 21.00 en 22.00 naar een speciaal televisieprogramma over een jaar coronavirus in Fryslân.

Trefwoorden: 
coronavirus compilatie
(Advertentie)
(Advertentie)