Woonboulevard Wolvega blij met meer klanten in de winkel

09 mrt 2021 - 17:24

Grote winkels mogen meer klanten over de vloer hebben. Dat heeft het kabinet maandag bekendgemaakt. Bij HomeCenter Wolvega zijn ze daar erg blij mee. Al met al mogen er nu 98 klanten tegelijk in de winkel zijn. Eigenaar Sicko Kapenga is opgetogen. "We hebben zo lang de deuren dicht moeten houden, dat het gewoon ontzettend goed voelt om weer klanten in het gebouw te hebben."

Bekijk de reportage

Zomaar even naar binnen lopen kan nog steeds niet. Klanten moeten minimaal vier uur van tevoren een afspraak hebben gemaakt. "En zoals dat gaat met dit soort winkels, iedereen wil dan eigenlijk op zaterdagmiddag langs komen. Dat gaat natuurlijk niet", zegt Kapenga.

Het zorgt voor een redelijk volle agenda. Honderden mensen hebben al een afspraak gemaakt. Bij binnenkomst moet de bezoekers zich melden en de handen reinigen. Daarna kunnen ze onder begeleiding door het gebouw. "We houden ons aan alle maatregelen, want corona is nog niet weg, natuurlijk. Maar we hebben zo'n grote winkel, dat je hier zonder problemen afstand kunt houden."

Foto: Omrop Fryslân, Anna Groenia

Kapenga hoopt dat er voor de zomer nog een verdere versoepeling komt. Hij is al heel blij met dit besluit van het kabinet. "Bij ons werkt het wel om op klanten op afspraak te ontvangen. Mensen willen hun spullen toch even met eigen ogen zien en er even aan voelen. Voor onze medewerkers is dit ook veel prettiger. Want de hele dag achter een beeldscherm zitten vindt niemand leuk. Je wilt de klant gewoon in de ogen kijken."

Foto: Omrop Fryslân, Anna Groenia
(Advertentie)
(Advertentie)