Omrop TIP: 1 jaar na de eerste coronabesmetting in Fryslân, een terugblik op het jaar

Het begon met een stel in Gorredijk en intussen zijn er bijna 27 duizend Friezen positief getest op het coronavirus. Deze woensdag, 10 maart, is het precies een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Fryslân werd ontdekt. Omrop Fryslân kijkt daarom de hele dag terug op dit bijzondere jaar waarin alles stilstond maar ook vanalles gebeurde. Een jaar met veel veranderingen, emotie, maar ook mooie momenten. Tussen 21.00 en 22.00 uur is er een speciaal televisieprogramma met verschillende gasten te zien in het teken van 1 jaar corona.
Omrop TIP: 1 jier nei de earste coronabesmetting yn Fryslân, in weromblik op it jier
Woensdag gaan we terug naar dat allereerste begin. Toen we elkaar nog mochten knuffelen en er bijna geen mondkapjes waren. Wat gebeurde er achter de schermen bij de Veiligheidsregio toen het bericht binnenkwam van de eerste besmetting? En welke voorbereidingen troffen de Friese ziekenhuizen?
Voor veel mensen was het een zwaar jaar. Voor de cultuur- en horecasector misschien wel het meest. Zanger Raynaud Ritsma en café-eigenaar Henk Breeuwsma geven een inkijkje in het leven dat ze nu hebben. Het familiebedrijf Dalstra Reizen werd ook hard getroffen. In september raakten ze failliet en een maand later toch een doorstart, maar zonder personeel. We rijden een stukje met Johan Dalstra in de bus en vragen hoe het nu met hem gaat.

Toekomstperspectief

Maar misschien nog wel belangrijker, we kijken ook naar de toekomst. Want hoe ziet de wereld er straks uit? Waar kijken we als maatschappij het meest naar uit?
Woensdag 10 maart de hele dag op radio, televisie en internet. 's Avonds om 21.00 uur is er een speciale Fryslân Hjoed Ekstra met daarin een terugblik én een vooruitblik.