Technisch manager Gerry Hamstra weg bij SC Heerenveen

09 mrt 2021 - 11:44

Technisch manager Gerry Hamstra gaat per direct weg bij Sportclub Heerenveen. Dat laat de club dinsdag weten. Er zou de afgelopen maanden een verschil van inzicht ontstaan zijn over de visie en strategie voor de toekomst.

Kijk naar het gesprek met Arjen de Boer in Fryslân Hjoed

Hamstra zegt dat hij en de club niet meer op één lijn zaten. "In goed overleg hebben we daarom het besluit genomen om uit elkaar te gaan. Ik ben in 2016 bij sc Heerenveen begonnen en kijk terug op een boeiende periode waarin we samen veel hebben bereikt. Vanaf nu ga ik nadenken over een nieuwe uitdaging. SC Heerenveen is een geweldige club. Ik wens iedereen binnen en rondom de club dan ook heel veel succes toe."

Algemeen directeur Cees Roozemond laat weten dat hij het vertrek van Hamstra betreurd: "We zijn Gerry zeer erkentelijk voor hetgeen hij voor de club heeft gedaan. We wensen hem heel veel succes bij het vervolg van zijn carrière. De komende tijd ligt onze prioriteit bij het vinden van een geschikte opvolger."

Sportverslaggever Arjen de Boer over het vertrek van Hamstra

Volgens verslaggever Arjen de Boer is het vertrek van de technisch manager logisch. "Hamstra had echt de ambitie om van Heerenveen een subtopper te maken. Maar een probleem is de financiële situatie, want de club heeft te maken met een structureel verlies. De afgelopen jaren ging het om bijna zes miljoen euro per jaar. Dat botst met de ambities van Hamstra, die niet de spelers kan halen die hij graag wil hebben."

(Advertentie)
(Advertentie)