Shorttracker Dennis Visser moet toekijken tijdens WK: "Dit jaar snel weer vergeten"

08 mrt 2021 - 18:37

In 2017 werd hij nog wereldkampioen op de relay, maar nu zit hij, na een seizoen met rugproblemen, thuis: Dennis Visser uit Lemmer. Zijn plek in het relayteam is overgenomen door de talentvolle Jens van 't Wout en dus moet Visser vanaf de bank toekijken hoe Nederland met Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma en Itzhak de Laat het doet in de finale van de relay.

Dennis Visser sit thús

De 25-jarige shorttracker kreeg in september van vorig jaar te maken met een rugblessure. "Die rugpijn ging niet echt weg. Het gaat nu wel iets beter, maar het was niet genoeg om mij te plaatsen voor het WK", zegt Visser. "Ik heb twee à drie maanden naast het ijs gestaan. Dat was wel de belangrijkste periode. Dan begint iedereen met de wedstrijdvoorbereidingen. Als je dan naast het ijs staat, wordt het wel heel lastig. Zeker met het veld wat we nu hebben."

De Fries hoopte nog wel dat bondscoach Jeroen Otter hem zou selecteren voor het wereldkampioenschap. "Ik had nog wel een stille hoop, wel een kleine hoop, dat ik me in de trainingen genoeg had laten zien. Maar aan de andere kant is het wel logisch dat die andere jongens daar nu rijden. Sommige hebben het EK gereden, de uitslagen op de NK's en Invitation Cup waren beter, dus dan is het wel logisch dat je thuisblijft."

De finale

Visser volgt het WK op de voet, vanuit zijn appartement in een ouderenzorgcentrum in Heerenveen. "Ik word wel zenuwachtig als ik kijk. Ik schaats liever zelf", zegt Visser. "Ik hoop dat ze het heel goed doen, maar ik hoop natuurlijk wel dat ze het met mij een stukje beter doen. Maar dat heeft elke sporter", zegt hij net voor het begin van de relayfinale van de mannen.

Nederland pakt uiteindelijk met overmacht goud op de aflossing. Terwijl zijn ploeggenoten met de vlag over de baan in Dordrecht schaatsen, denkt Visser alweer aan het volgende jaar. "Het doel is om volgend jaar op de Spelen met die vlag over het ijs te rijden", zegt hij. "Dit jaar moeten we gewoon weer heel snel vergeten."

(Advertentie)
(Advertentie)