Metalfestival Dokk'em Open Air geschrapt, volgende editie mogelijk pas in 2023

08 mrt 2021 - 14:33

Het metalfestival Dokk'em Open Air bij Dokkum gaat ook dit jaar niet door. Vanwege corona moet de organisatie concluderen dat, na de afgelaste editie van 2020, ook 2021 'geen haalbare kaart' is. De geldende coronamaatregelen en de onzekerheid voor de komende maanden maken het organiseren en voorbereiden van het festival met nationale en internationale bands onmogelijk, laat de organisatie weten. Bovendien is het onzeker of het festival in 2022 wel kan doorgaan.

Foto: Omrop Fryslân, Lars Hoekstra

De laatste jaren was het Tolhuispark van Dokkum de locatie voor het festival, maar de gemeente Noardeast-Fryslân heeft plannen voor de herinrichting van het park goedgekeurd. Het terrein gaat volgend jaar op de schop en is daardoor niet beschikbaar als festivallocatie. De organisatie van Dokk'em Open Air denkt in 2023 wel weer gebruik te kunnen maken van het park.

Mensen die een kaartje hebben gekocht voor dit jaar, kunnen hun geld terugkrijgen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om het bedrag of een deel ervan te doneren. De organisatie neemt contact op met iedereen die een kaartje heeft. Voor dit jaar stonden onder andere de bands Epica (NL), DragonForce (GB) en Death Angel (VS) op het programma.

(Advertentie)
(Advertentie)