Heerenveen speelt matig, "maar als je wint heb ik daar schijt aan"

06 mrt 2021 - 23:20

Het duurde veel te lang tot Heerenveen afrekende met ADO Den Haag. Het spel leek soms ook niet al te best, "maar als je wint heb ik daar schijt aan", lacht Van Hecke na afloop.

Jan Paul van Hecke

"Het ging heel erg op en neer, het had de eerste helft wel 2-2 kunnen worden", zo vat Van Hecke de wedstrijd samen. "We krijgen de tweede helft zoveel ruimte dat je het wel af moet maken, en dat doen we dan ook. Met de snelheid van Veerman en Van Bergen is het voor ons kassa."

Uiteindelijk zijn het alleen de punten die tellen, zegt de rechtsback. "Zeker omdat we een moeilijke fase gehad. Dan is het belangrijk dat je nu weer aansluit voor de play-offs."

Henk Veerman

Heerenveen deed er veel te lang over om af te rekenen met ADO, zegt Henk Veerman. "Dat dachten we allemaal. Al had ik vooral in de tweede helft wel het gevoel dat we het volledig onder controle hadden", zegt Veerman. De aanvoerder was ook niet te spreken over het spel. "We spelen eigenlijk een draak van een wedstrijd."

Na een goede start kakte Heerenveen in de eerste helft in. "Ze maakten met hun middenvelder iets groter, ons middenveld had het moeilijk om die gaten dicht te lopen. Dat losten we in de eerste helft niet goed genoeg op."

Johnny Jansen

Om de play-offs om Europees voetbal te halen moet Heerenveen bij de beste acht eindigen. Grootste concurrenten daarvoor zijn FC Twente en FC Utrecht. Twente speelde zaterdag gelijk en heeft nog drie punten voorsprong op de Friezen. Utrecht heeft één punt voorsprong maar heeft ook nog twee wedstrijden tegoed.

(Advertentie)
(Advertentie)