De Laat en Knegt halen finale niet op 500 meter

06 mrt 2021 - 17:19

Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat zijn uitgeschakeld op de 500 meter op het wereldkampioenschap shorttrack. De Laat viel op de 500 meter in de kwartfinale en doordat hij niet door een ander onderuit ging, was de kwartfinale het eindstation. Knegt viel ook in de kwartfinale, werd toegevoegd aan de halve finale, maar daar kreeg hij een penalty.

Foto: Orange Pictures

Knegt wordt in zijn kwartfinale vierde door een val, maar daarbij wordt de Bantegaster gehinderd. Hij mag dus toch door naar de halve finale. Daarin neemt Knegt volgens de jury in een val de Canadees Charles Hamelin mee. Hij krijgt een penalty en is dus opnieuw uitgeschakeld voor de finale.

Daarin wint de Hongaar Shaoang Liu voor de Rus Semen Elistratov. De Italiaan Pietro Sighel eindigt als derde, net voor Nederlander Dylan Hoogerwerf.

Uitslag 500 meter mannen

1. Shaoang Liu (HON)
2. Semen Elistratov (RUS)
3. Pietro Sighel (ITA)
4. Dylan Hoogerwerf

In het klassement bij de mannen gaat de Canadees Hamelin aan de leiding. Hij won de 1.500 meter zaterdag en staat op 36 punten. Nummer twee Shaoang Liu heeft evenveel punten als Hamelin. De Laat staat op de vierde plek met 21 punten. Sjinkie Knegt haalde geen finale en pakte dus ook geen punten.

Tuskenstand klassement na twee afstanden

1. Charles Hamelin (KAN) 36 punten
2. Shaoang Liu (HON) 36 punten
3. Semen Elistratov (RUS) 34 punten
4. Itzhak de Laat 21 punten
5. Pietro Sighel (ITA) 13 punten
6. Sandor Shaolin Liu (HON) 8 punten
7. Dylan Hoogerwerf 8 punten
8. Stijn Desmet (BEL) 5 punten
9. Luca Spechenhauser (ITA) 5 punten
10. Maxime Laoun (KAN) 3 punten
11. Konstantin Ivliev (RUS) 3 punten
(Advertentie)
(Advertentie)