Suzanne Schulting superieur met twee wereldtitels op één dag

06 mrt 2021 - 16:52

Suzanne Schulting heeft zaterdagmiddag op de 500 meter haar tweede medaille van het wereldkampioenschap shorttrack gehaald. Na de winst op de 1.500 meter, pakte de shorttrackster uit Tijnje op de 500 meter opnieuw goud. Daarmee staat ze na de eerste dag bovenaan in het klassement.

Foto: Orange Pictures

In de finale domineert Schulting weer van begin tot eind. De Italiaans Arianna Fontana probeert, maar komt niet voorbij Schulting. Landgenote Selma Poutsma lang ligt lang op de derde positie en doet in de laatste ronde nog een poging m Fontana voorbij te komen, maar dat lukt niet. Daardoor eindigen de Nederlandse vrouwen op één en drie.

Het is Schulting haar eerste gouden WK-medaille op de 500 meter. In 2019 eindigde ze als derde op het WK in het Bulgaarse Sofia.

Uitslag 500 meter vrouwen

1. Suzanne Schulting
2. Arianna Fontana (ITA)
3. Selma Poutsma
4. Kirsten Santos (FS)
5. Sofia Prosvirnova (RUS)

In het klassement heeft Schulting na de tweede dag van het wereldkampioenschap een grote voorsprong. Door haar beide overwinning staat ze op 68 punten. Nummer twee Fontana staat op 26 punten en de Canadese Sarault is de nummer drie met 24 punten. De andere twee Nederlandse vrouwen staan op de vierde en vijfde plek.

Tussenstand klassement na twee afstanden

1. Suzanne Schulting 68 punten
2. Arianna Fontana (ITA) 26 punten
3. Courtney Sarault (KAN) 24 punten
4. Selma Poutsma 16 punten
5. Xandra Velzeboer 15 punten
6. Sofia Prosvirnova (RUS) 13 punten
7. Kristen Santos (FS) 8 punten
8. Hanne Desmet (BEL) 2 punten
9. Cynthia Mascitto (ITA) 1 punt
10. Nicole Mazur (POA) 1 punt
(Advertentie)
(Advertentie)