Cambuur wint met moeite van Telstar: "Je maakt het jezelf lastig, heel onnodig"

06 mrt 2021 - 00:16

Cambuur won vrijdagavond wel van Telstar (3-1), maar van harte ging het niet. De Leeuwarders misten veel kansen, zag ook Doke Schmidt: "Dat is gewoon zonde, dan maak je het jezelf gewoon moeilijk, heel onnodig."

Doke Schmidt

"Een goed eerste halfuur, maar zonder te overdrijven denk ik dat we er vier of vijf kunnen maken. Dat doen we niet en dan krijg je er ook nog één tegen", zegt Schmidt. Maar uiteindelijk is het alleen het resultaat dat telt, realiseert de geboren Heerenvener zich. "Liever met mooi voetbal, maar het belangrijkste zijn de drie punten, die hebben we."

'Dat zijn mensen niet van me gewend'

Schmidt liet zich vrijdagavond van zijn goede kant zien door een goede bal die het eerste doelpunt opleverde en de rechtsback speelde ook nog eens een tegenstander prachtig uit. Hij kan er wel om lachen: "Ik weet dat mensen dat niet gewend van me zijn dus het zal niet vaak voorkomen."

"Ik zag een moment en dacht: als ik hem er in één keer eromheen tik ben ik vrij. Helaas legt Ragnar (Oratmangoen, red.) hem niet binnen, anders was het een mooie goal geweest." Volgens verslaggever Geert van Tuinen zou de actie de wereld overgaan, als het een doelpunt was geworden. "Misschien als Messi het deed", lacht Schmidt.

Henk de Jong: "We hadden dikke kansen"

Trainer Henk de Jong zag ook dat Cambuur het vizier niet op scherp had. "We hadden dikke kansen. Ragnar Oratmangoen moet drie of vier keer scoren, Giovanni Korte moet drie scoren. Dat doen ze niet met opzet, maar die moeten wel binnen. Dan roep je het over jezelf af."

Henk de Jong over Cambuur-Telstar

De Jong weet niet hoe het kon dat het niet helemaal goed liep. "Het was misschien de euforie van de laatste weken, dat we alles winnen. Dat het heel degelijk staat. Of misschien is het wat vermoeidheid."

Blessures en pijntjes

Issa Kallon moest al vroeg naar de kant met een blessure. "Die ben je weken kwijt, dat denk ik wel. Dus dat is even heel vervelend voor Issa. Zo hebben we wat meer pijntjes. Dat heeft nog steeds met de drie wedstrijden in een week te maken", verklaart de Drachtster.

De volgende wedstrijd van de Leeuwarders is tegen Go Ahead Eagles, de concurrent in de strijd om de periodetitel. "We willen alles pakken", zegt De Jong. "Maar eerst gaan we twee dagen genieten van deze overwinning, maandag maken we ons klaar voor Go Ahead Eagles.

Cambuur staat na 27 wedstrijden nog altijd aan kop van de eerste divisie. De Leeuwarders haalden 66 punten en hebben een voorsprong van negen punten op nummer twee De Graafschap. Nummer drie NAC Breda heeft 53 punten. Beide achtervolgers hebben nog wel een wedstrijd tegoed.

(Advertentie)
(Advertentie)