De knop moet om bij Heerenveen: "Alles eruit halen wat erin zit"

06 mrt 2021 - 16:45

Na de uitschakeling in de beker moet SC Heerenveen zich weer richten op de competitie. Met nog tien wedstrijden te gaan wil de ploeg zich plaatsen voor de play-offs voor Europees voetbal. Daarvoor moet Heerenveen bij de eerste acht eindigen. En dus moet de knop om.

Johnny Jansen kijkt vooruit naar Heerenveen-ADO

Johnny Jansen: "We hebben er gisteren (donderdag, red.) nog met elkaar over gesproken. En Pawel Bochniewicz zei het heel goed. We waren tegen Ajax niet goed genoeg, maar er is nu nog één doel en dat is de play-offs halen en winnen."

Ik heb in de kleedkamer mijn excuses aangeboden

Mitchell van Bergen over zijn gemiste kans tegen Ajax

In de halve finale van de TOTO KNVB-beker werd Heerenveen door Ajax van de mat geveegd. De Amsterdammers domineerden de hele wedstrijd en wonnen verdiend met 0-3. Heerenveen kreeg eigenlijk maar één grote kans. Bij een 0-2 tussenstand ging Mitchell van Bergen alleen op Ajax-doelman Maarten Stekelenburg af, maar hij miste.

Van Bergen: "Ik heb in de kleedkamer mijn excuses aangeboden. Want dit zijn de kansen die je moet maken. Ik doe het natuurlijk niet met opzet, maar ik moet hier beter mee omgaan. Ik moet gewoon rustig blijven voor de goal. Als ik de bal naar links tik en hem dan met links binnenschiet, dan is 'ie raak. Nu probeerde ik de bal te "chippen" en dat lukte niet."

Strijd om de play-offs

Heerenveen staat nu tiende en de achterstand op nummer acht FC Utrecht is vier punten. Bovendien heeft Utrecht nog een wedstrijd tegoed. Om nog mee te doen in die strijd om Europees voetbal, mag Heerenveen niet veel misstappen meer begaan, weet ook Jansen.

"We spelen nog tien wedstrijden en dus zijn er nog een heleboel punten te verdelen. En wat je ziet is dat die groep wel redelijk dicht bij elkaar blijft. Voor ons is het de kunst om van wedstrijd naar wedstrijd te gaan leven en alles eruit te halen wat erin zit."

Mitchell van Bergen over Heerenveen-ADO

De wedstrijd SC Heerenveen - ADO Den Haag is zaterdagavond en begint om 20.00 uur. De wedstrijd is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân Radio. Het commentaar is van Arjen de Boer.

Er moet tegen ADO weer een elftal staan die de tegenstander wil opvreten.

Johnny Jansen

ADO Den Haag vecht tegen degradatie. De ploeg van trainer Ruud Brood staat op de zeventiende plek en wacht al negen wedstrijden op een overwinning. De laatste driepunter was op 9 januari tegen RKC (0-1). Toch zal het voor Heerenveen geen lastige klus worden om ADO aan de kant te zetten.

"En we moeten geduldig zijn en niet zomaar in het mes van een counter van ADO lopen. ADO is na de winter wel veel stabieler geworden. Ze hebben er veel ervaring bij gekregen", zegt Jansen. "Het wordt de kunst om ze kapot te voetballen. Dat kunnen we bij momenten heel goed, maar we hebben daar soms ook wel wat moeite mee. Maar boven alles moet er weer een elftal staan die de tegenstander wil opvreten."

(Advertentie)
(Advertentie)