Vrijdagmarkt: "Laat de Russen maar komen, maar alleen het vaccin graag"

05 mrt 2021 - 13:29

Het Russische Spoetnik-vaccin wordt in alle haast getest in Europa om het hier beschikbaar te maken voor de strijd tegen het coronavirus. Maar zit men hier wel te wachten op een Russische prik? "Nou, ik ben wel wat terughoudend," zei een bezoeker van de Leeuwarder vrijdagmarkt. "Het is Rusland en dat zegt al genoeg..."

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

Ook een ander zei liever te wachten op een ander vaccin: "In Spoetnik heb ik niet zo veel vertrouwen." Toch hadden de meesten geen bezwaar. Waarom zou je het niet willen? Als het goedgekeurd wordt, wil ik het wel hebben." Een man in een scootmobiel wil ze allemaal wel hebben: "Hoe eerder hoe beter!"

Politiek op een laag pitje

Bezwaren vanwege mensenrechten waren er wel, maar dat was geen reden om het vaccin te weigeren: "Als het goed is voor de gezondheid, moeten we de politiek maar even op een laag pitje zetten." Ook dat president Poetin de prik zelf nog niet heeft gehad, was geen bezwaar. "Maar dat maakt het er ook niet beter op. Laat ik het zo maar zeggen."

Een grote meerderheid van de Leeuwarder vrijdagmarkt durft het dus wel aan met het Spoetnik-vaccin. "Laat de Russen maar komen. Maar dan wel alleen het vaccin graag..."

Reacties van de Leeuwarder vrijdagmarkt

(Advertentie)
(Advertentie)