Bouwbedrijf Friso viert 75-jarig bestaan met coronahindernissen

04 mrt 2021 - 19:23

Het coronavirus gooit al een jaar lang roet in het eten voor alle jubilea en grote feesten. Maar toch wordt geprobeerd om er met alle beperkingen wat van te maken. Zo'n bedrijf is bouwbedrijf Friso uit Sneek. Dat viert dit jaar het 75 jarig bestaan. Maar veel soberder dan de bedoeling was, en ook voor het werk heeft corona gevolgen.

Friso fiert 75 jierrich bestean mei Corona hindernissen

De jubileumdag werd donderdag geopend met het hijsen van de vlag voor het hoofdkantoor. Niet met het hele personeel, maar sober met alleen algemeen directeur Henk Dedden en een medewerker. De bedoeling was om een groot feest te vieren voor alle medewerkers met hun familie en ook voor de relaties. In plaats hievan werd donderdag op de bouwplaatsen een bord aangebracht om het jubileum zichtbaar te maken.

Broodbakje

De werklui kregen een broodbakje met inhoud. En ze konden een jubileumfilmpje downloaden op hun telefoon. Meerdere werknemers op de bouwplaatsen vinden dat een mooie blijk van waardering en snappen dat het niet anders kan. Maar ze hopen dat er in de toekomst nog een echt feest zal komen. Ook de directeur hoopt dat. Mogelijk nog eind dit jaar, maar als het niet anders kan in de lente van 2022.

Corona heeft ook invloed op het werk van Friso. Zo zijn een aantal projecten op de eilanden nog steeds niet begonnen. Andere projecten hebben vertraging opgelopen. Maar over het algemeen is Dedden tevreden. Met de nodige maatregels kan de bouw gewoon doorgaan. En dat is op andere plaatsen wel anders, zo realiseert hij zich.

Bouwbedrijf Friso viert 75-jarig bestaan

Trefwoorden: 
jubileum Friso
(Advertentie)
(Advertentie)