Jacobs terug in selectie, maar Cambuur verandert niets aan basis tegen Telstar

05 mrt 2021 - 15:01

Cambuur won afgelopen zondag de topper tegen Almere City met 2-0. Woensdag verloren de Flevolanders weer, toen was FC Volendam met 2-1 te sterk. Allemaal prachtig, zo zegt Cambuurtrainer Henk de Jong, maar hij kijkt met name naar zijn eigen ploeg. "We moeten dat verlies van Almere zelf verzilveren door te winnen van Telstar."

Henk de Jong over Cambuur-Telstar

De confrontatie met de middenmoter uit Velzen-Zuid staat vrijdag op het programma. Toch wil de Cambuurtrainer er wel even een kleine vooruitblik aan wagen. "We hebben nog twaalf wedstrijden te gaan. Als we uit die twaalf wedstrijden twintig punten pakken, dan moet de nummer drie al dertig punten pakken. We zitten dus op de goede weg."

Wedstrijden met druk

De Jong vindt Telstar een lastige tegenstander. Hij gaat ervanuit dat ze in een 5-3-2 systeem zullen spelen. "Maar dat kan evengoed 3-5-2 worden, of 4-4-2. Maar dat kunnen we dat bespelen." De maanden maart en april zijn belangrijk, zegt De Jong.

"In december en januari speel je vaak niet goed. Nu komen de wedstrijden met druk." De trainer start met dezelfde elf spelers als in de wedstrijd tegen Almere. Jamie Jacobs zit weer bij de selectie na een blessure; voor Mitchell Paulissen, Michael Breij en Nick Doodeman komt de wedstrijd tegen Telstar nog te vroeg.

Zit Cambuur in de 'flow'?

Met de prima uitslagen zou je kunnen zeggen dat Cambuur in de 'flow' zit. Dat wil Henk de Jong echter wat relativeren. "Flow heb ik het niet zo snel over. Daar kan je zo ook weer vanaf donderen. Ik kijk liever van wedstrijd tot wedstrijd. De jongens zijn er nog altijd goed mee bezig, dus zou het al een flow van twee jaar zijn."

Jarchinio Antonia heeft weer een basisplaats

In de basis bij Cambuur staat ook weer Jarchinio Antonia. Na een periode waarin hij de nodige privéproblemen had én geen basisplaats had bij Cambuur, ligt de situatie er nu weel heel anders bij voor de snelle aanvaller. "Ik heb natuurlijk een heel vervelende en moeilijke periode gehad", vertelt Antonia.

"Weinig spelen en privé lastig. Ik probeer daar zoveel mogelijk niet meer aan te denken. En dat helpt wel. De jongens en de staf hebben mij goed geholpen en ik speel weer. Ook rechtsback ja. Ik kan daar goed uit de voeten al is het niet mijn favoriete plek."

Ook Antonia ziet dat de competitie in een belangrijke fase komt. "Jazeker, dus is het zaak om goed naar je zelf te kijken. Als wij morgen weer weten te winnen is dat lekker voor ons en niet goed voor de concurrent".

Curaçao

Antonia is ook international bij Curaçao. Na de wedstrijd van volgende week tegen Go Ahead Eagles moet hij zich melden bij bondscoach Guus Hiddink. "We spelen spelen twee kwalificatiewedstrijden. Eén op Curaçao en één in Guatemala tegen Cuba. Dat is ook een mooi vooruitzicht."

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch, Schouten, Bangura; Hoedemakers, Maulun, Oratmangoen; Antonia, Mühren, Kallon

(Advertentie)
(Advertentie)