Eerste bewoners Friese zorginstellingen door huisartsen gevaccineerd

04 mrt 2021 - 14:00

Friese zijn donderdagochtend begonnen met het vaccineren van ouderen en mensen met een beperking die wonen in een instelling of een kleinschalige woonvorm en vallen onder de huisarts. De vaccinatie wordt uitgevoerd door mobiele prikteams van Dokterszorg Friesland en de Friese Huisartsen Vereniging.

Faksinaasje yn soarchynstellingen

De mobiele prikteams bestaan uit huisartsen, doktersassistenten en een chauffeur die ook de administratieve ondersteuning doet. De ouderen en mensen met een beperking in kwestie krijgen het Moderna-vaccin. Een van de eerste locaties was Leppehiem in Akkrum.

Huisarts Brent Bearda Bakker mocht de prikken zetten in Leppehiem in Akkrum

Foto: Omrop Fryslân

In totaal worden in drie weken meer dan 6.300 mensen gevaccineerd op 400 verschillende locaties. Dokterszorg en De Friese Huisartsen Vereniging werken daarin samen met Certe, vervoerder het Witte Kruis en de ziekenhuisapotheken.

Het is volgens Dokterszorg een ingewikkelde logistieke operatie om in korte tijd zo veel mogelijk mensen te vaccineren op een groot aantal locaties. "We zijn erg blij dat we hierbij samenwerken met Certe en het Witte Kruis voor de logistiek", zegt Robert Meyer van Dokterszorg Friesland.

Inge Scholing van Leppehiem over het belang van de vaccinaties

(Advertentie)
(Advertentie)