SC Heerenveen kon er geen 'vechtwedstrijd' van maken: "Dat had beter gekund"

04 mrt 2021 - 06:46

De voetballers van SC Heerenveen slaagden er woensdagavond niet in om te stunten tegen Ajax. Ze verloren in eigen huis met 0-3. Trainer Johnny Jansen zei van tevoren dat het een echte 'vechtwedstrijd' moest worden, maar dat was het verre van. "Daar zijn we niet echt in geslaagd. Dat had wel beter gekund."

Johnny Jansen

Jansen is nog wel te spreken over het spel in de eerste helft. "We gaven bijna niks weg en stonden goed compact. Die momenten hebben we wel gehad, maar in de eindfase was het slordig."

Veel kansen had Heerenveen niet in het spel, maar mogelijkheden tot kansen waren er wel, volgens Jansen. "We hadden beter ons best kunnen doen om Ajax pijn te doen, maar we hebben de mogelijkheden daartoe zeker gehad. Maar Ajax was gewoon beter."

Hoop op meer

In de tweede helft had Jansen even hoop op meer. "Als het moment komt, kun je hen echt pijn gaan doen. Dan ga je erin geloven en zet je er nog meer druk op. Maar jammer genoeg lukte het niet."

Aanstaande zaterdag staat de wedstrijd tegen ADO Den Haag op het programma. Jansen wil dezelfde discipline waarmee de Veensters afgelopen tijd voetbalden, meenemen naar die wedstrijd. "Dat kunnen we heel goed en daar moeten we energie in blijven stoppen."

Lasse Schöne

Ook Lasse Schöne vindt dat de Veensters meer hadden moeten brengen: "We wisten dat we een goede dag moesten hebben, wilden we hier resultaat halen en we hadden geen goede dag. Dan is het ook duidelijk. Zij zijn terecht door, maar dat maakt de teleurstelling niet minder."

Ajax was volgens Schöne duidelijk de bovenliggende partij. "Zolang het 1-0 blijft, heb je maar één kansje nodig. Wij hebben een paar gehad, maar die moeten er dan wel in. We waren gewoon niet goed genoeg. Het is geen schande om van Ajax te verliezen, maar het is wel jammer dat het op deze manier is gegaan", aldus de Deen.

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)