Omrop TIP: Halve bekerfinale SC Heerenveen - Ajax bij Omrop Fryslân

03 mrt 2021 - 16:15

Het is de belangrijkste wedstrijd van SC Heerenveen sinds de bekerfinale van 2009, zegt trainer Johnny Jansen. Zijn ploeg speelt vanavond tegen Ajax in de halve finale van de KNVB-beker. Omrop Fryslân geeft volop aandacht aan het bekerduel.

Foarútsjen op Hearrenfean - Ajax

In een extra sportprogramma op de radio, gepresenteerd door Jacob Stelwagen, zijn we op drie locaties tegelijk. Commentator Arjen de Boer zit in het stadion en doet live verslag van de wedstrijd. Daarnaast is Roelof de Vries bij erevoorzitter Riemer van der Velde om de wedstrijd te volgen en verslaggever Lars de Leeuw zit bij een familie vol fanatieke Heerenveen-supporters. Zonder pandemie hadden ze in het stadion gezeten, maar moeten nu de wedstrijd thuis volgen.

Het extra sportprogramma op Omrop Fryslân Radio begint om 20.30 uur. Hoe volg jij de wedstrijd? Laat het ons vanavond weten! Je kunt een sms of WhatsApp-bericht sturen naar 06 - 20 499 199 of schrijf iets in de Omrop-app.

Foto: Orange Pictures

Door het coronavirus zitten er al bijna een halfjaar geen supporters meer bij voetbalwedstrijden, maar duizenden Feanfans zijn woensdagavond wel virtueel bij het bekerduel. Een paar supporters kwamen met het initiatief #ikbindrby, waarbij fans virtuele kaartjes kunnen kopen. De opbrengsten gaan naar de club.

Sneeuwbaleffect

Albert Veen, een van de bedenkers van de actie, had niet gedacht dat het zo'n groot succes zou worden. "Het was echt een sneeuwbaleffect, dat verwacht je niet. Het is zonde dat we er niet bij kunnen zijn, maar we vonden dat we wel iets moesten doen." De teller stond dinsdag op 5.120 verkochte kaarten en Veen verwacht dat daar woensdag nog flink wat bijkomt. Sommige supporters die een kaartje hebben gekocht, zijn te zien op grote schermen in het stadion.

Ajax is de grote favoriet, maar het zou niet voor het eerst zijn dat Heerenveen stunt in de beker. "Het wordt heel lastig", verwacht Veen, "mar onze steun hebben ze!"

Heerenveen-supporter over de actie

(Advertentie)
(Advertentie)