Johnny Jansen: "We hebben zeker kans tegen Ajax"

02 mrt 2021 - 22:00

Voor SC Heerenveen is de halve finale tegen Ajax komende woensdag de wedstrijd van het jaar. Trainer Johnny Jansen: "Je voelt en ziet dat het er nu echt om gaat. Ook binnen de spelersgroep wordt er veel gesproken over details, en de beleving die ik zie op de training bevalt me erg goed."

Johnny Jansen gelooft in een stunt

De halve bekerfinale SC Heerenveen - Ajax begint woensdag om 21.00 uur en is live te volgen in een extra sportprogramma bij Omrop Fryslân. De presentatie is in handen van Jacob Stelwagen.

Roelof de Vries is bij erevoorzitter Riemer van der Velde op bezoek en volgt daar de wedstrijd. En we zijn bij een familie van fanatiek SC Heerenveen-supporters. Het commentaar bij de wedstrijd wordt gedaan door Arjen de Boer.

Opstelling: Mulder, Van Hecke, Dresevic, Bochniewicz, Kaib, Halilovic, Schöne, De Jong, J. Veerrman, Van Bergen en H. Veerman.

Het is een gekkenhuis in de persruimte bij SC Heerenveen. Allemaal cameraploegen en landelijke media die via Zoom een speciaal belegde persconferentie volgen. De twee sprekers zijn Lasse Schöne en Siem de Jong. Beide hebben grote successen gevierd bij Ajax, maar voetballen nu bij SC Heerenveen. Woensdag treffen ze hun oud-ploeggenoten in de halve finale van de beker. "Ajax is zeker te pakken!", lacht Schöne.

Die wisselvalligheid frustreert ons ook.

Johnny Jansen

Ajax

Voor het eerst sinds 2009 hoopt Heerenveen de finale weer te bereiken. Na de sensationele kwartfinale tegen Feyenoord (4-3 winst), is nu Ajax de tegenstander. De Amsterdammers imponeren in Europa en staan bovenaan in de eredivisie. Ook al is Ajax de uitgesproken favoriet. Jansen ziet wel degelijk mogelijkheden. "Dit is een bekerwedstrijd en dus kan het alle kanten op. Maar we hebben zeker kans!"

Heerenveen presteert in de competitie wisselvallig. Goede wedstrijden worden zomaar afgewisseld met hele slechte wedstrijden. Jansen: "Er is geen peil op te trekken. Dat frustreert ons als staf, maar dat frustreert de spelers ook. Want hoe kan dat nu? We zijn natuurlijk een ploeg die nog in ontwikkeling is, maar sommige dingen moeten echt beter."

Dit zijn de krenten in de pap.

Erwin Mulder

Opstelling

Jansen wilde zich niet uitspreken over de opstelling, omdat er nog een paar speler zijn met lichte klachten. Zo trainde doelman Erwin Mulder vrijdag apart van de groep. De doelman heeft een blessure aan zijn heup, maar verwacht er zelf tegen Ajax wel bij te zijn. Mulder: "Ik kan gewoon spelen! Dit zijn de krenten in de pap. Als topsporter leef je voor deze wedstrijden. Een halve finale tegen Ajax, dan hoef je mij niet te vragen of ik er zin in heb!"

Erwin Mulder beker HEEAJA

Trefwoorden: 
SC Heerenveen voetbal Ajax
(Advertentie)
(Advertentie)