Schaatser Tjerk de Boer verlaat Team IKO en legt focus op marathonschaatsen

01 mrt 2021 - 21:04

Tjerk de Boer moet na dit seizoen op zoek naar een nieuwe ploeg. Het contract van de schaatser uit Weidum wordt door Team IKO niet verlengd. Dat hebben beide partijen in 'goed overleg' besloten. De 21-jarige De Boer wil zijn focus nu op het marathonschaatsen leggen.

Foto: Orange Pictures

"We hebben zulke goede dingen van Tjerk gezien tijdens trainingen, maar het kwam er in de wedstrijden nog niet uit", laat Team IKO in een verklaring weten. "Dat is natuurlijk ontzettend frustrerend en dan verlies je langzaam ook de plezier in je sport. Wij denken dat Tjerk via de marathon dit plezier kan terugvinden en zich via deze weg alsnog verder kan ontwikkelen."

"Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Team IKO", aldus De Boer. "Ik heb mij echt thuis gevoeld in het team en heb een goede klik met de trainers. Ik merk echter dat door de focus alleen op langebaan te leggen, ik een stukje plezier mis in het schaatsen. Via de marathon hoop ik dit plezier te vergroten en zo op een alternatieve manier toch mijn doelen te behalen."

De Boer werd dit seizoen op het NK afstanden vijftiende op de 1.000 meter en dertiende op de 1.500 meter. Op het NK allround eindigde hij als dertiende.

Trefwoorden: 
schaatsen Tjerk de Boer
(Advertentie)
(Advertentie)