Waarschuwing voor SC Heerenveen: "Ajax neemt de beker veel serieuzer"

01 mrt 2021 - 16:55

Het is voor SC Heerenveen de wedstrijd van het jaar: de halve finale van de beker tegen Ajax. Woensdag wordt dat duel gespeeld en dus is er in de SportCast alle reden om vooruit te kijken op die wedstrijd. Dat doen we met een Ajax-kenner die ons alle ins en outs van de club vertelt. Ook bellen we even met Henk de Jong om te horen hoe het met hem is, The Day After die glansrijke overwinning op Almere City.

De podcast is ook te beluisteren op Spotify, by Apple Podcasts en in de podcast-apps. Daar zijn ook alle eerdere SportCasts terug te luisteren.

SC Heerenveen hoopt woensdag van Ajax te winnen en zo de finale van de KNVB-beker te bereiken. Dan moet het dus wel afrekenen met de koploper van de eredivisie. Hoe kijken ze daar naar het bekertreffen? Mike Verweij volgt Ajax voor De Telegraaf en hij valt meteen met de deur in huis. "Ik heb slecht nieuws voor Heerenveen", vertelt de sportjournalist. "De afgelopen jaren nam Ajax de beker niet heel serieus. Maar, in 2019 hebben ze zo'n mooi jaar gehad met de halve finale van de Champions League, het kampioenschap en de bekerwinst, dat ze het geweldig vonden om de beker te winnen. Ik vind dat ze het nu veel serieuzer nemen dan ze de afgelopen jaren hebben gedaan."

Verdedigend zal Erik ten Hag, coach van Ajax, moeten puzzelen. Nicolas Tagliafico en Devyne Rensch zijn geschorst en Noussair Mazraoui is geblesseerd. Verweij denkt dat er ook kans is dat enkele worden gespraard: "Ik denk wel dat ze met een paar andere spelers gaan spelen." Hy verwacht een 2-1 overwinning voor Ajax.

The Day After

Henk de Jong heeft vannacht slecht geslapen, ondanks de 2-0 overwinning op Almere City. Sterker nog, de Drachtster zat half twee 's nachts voor de tv. "Dan kijk ik even wat sport. Onze samenvatting kwam ook voorbij", vertelt De Jong. Daarvan was de trainer onder de indruk. Hoe kijkt hij naar de eindfase van de competitie? De Leeuwarders spelen nog twaalf duels. "Ik denk dat we nog acht keer moeten winnen. We krijgen De Graafschap en NAC nog in de laatste drie wedstrijden. Je moet vooraf een goede reeks neerzetten."

Sportverslaggevers Roelof de Vries, Andor Faber, Geert van Tuinen en Arjen de Boer praten je in de SportCast afwisselend iedere maandag bij over al het sportnieuws, vaak met een interessante gast uit de sportwereld. Zo nu en dan behandelen ze ook andere onderwerpen.

(Advertentie)
(Advertentie)