Gymnasium Beyers Naudé: "Een coronaproof rooster is bijna hogere wiskunde"

01 mrt 2021 - 14:14

Het is nog een hele uitdaging: een coronaproof rooster maken. Bij Gymnasium Beyers Naudé in Leeuwarden hebben ze er bijna een dagtaak aan, vertelt rector Dirk-Jan Dekker. "Onze roostermakers hebben in de vakantie doorgewerkt om het mogelijk te maken dat onze leerlingen maandag weer naar school kunnen."

Foto: Omrop Fryslân, Wytse Vellinga

Om er voor te zorgen dat leerlingen zo veel mogelijk andere halve meter afstand kunnen houden, is er lang nagedacht over het rooster. "Wie wanneer komt, hangt voor een groot deel af van het vakkenpakket van een leerlingen", legt rector Dekker uit. "We zijn nog altijd bezig om het rooster verder te verbeteren, zodat leerlingen die samen fietsen tegelijkertijd zijn ingeroosterd. Tegelijkertijd kijken we ook naar broertjes en zusjes. Het is voor iedereen een grote puzzel."

Eén derde is weer op school

Toch is al dat denkwerk niet voor niets, want één derde van alle leerlingen kan inmiddels weer naar school. Dekker: "We zijn heel blij dat alle leerlingen er weer zijn. We zoeken nu naar de verbinding met de leerlingen die thuis zitten. Maar gelukkig hebben we een derde van de leerlingen weer op school."

Rector Dirk-Jan Dekker van Gymnasium Beyers Naudé

Gymnasium Beyers Naude

Ook het grootste deel van de leerlingen is blij dat ze weer naar school kan. De reacties zijn echter wisselend. Waar de ene leerling opgelucht ademhaalt dat hij weer naar school mag, vinden anderen het thuiswerken juist wel lekker rustig.

Reacties van leerlingen van het Beyers Naudé

(Advertentie)
(Advertentie)