Monique Zwamborn verloor haar vader aan corona terwijl ze zelf in het ziekenhuis lag

Het coronavirus kan soms hard toeslaan. Dat overkwam ook onderneemster Monique Zwamborn uit Leeuwarden. Zij en haar vader kregen corona en raakten beiden in het ziekenhuis. Terwijl Monique aan de beademing lag, overleed haar vader. Ze heeft hem nooit meer gezien en zijn afscheid ook niet meegemaakt. Ondertussen blijft ze maar ziek. Tel daarbij op dat haar lingeriezaak al maanden dicht is en de ramp lijkt niet meer te overzien. Toch houdt Monique hoopt en probeert ze positief te blijven.
Onderneemster met corona
Half januari slaat het noodlot toe. Monique gaat met haar vader naar het ziekenhuis. Een week later krijgt hij corona. Een dag later Monique zelf ook. Ze worden beiden erg ziek. Monique belandt met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis.
Diezelfde dag, vrijdag 15 januari, overlijdt haar vader aan de gevolgen van het virus. De maandag erop wordt hij gecremeerd. Monique is te ziek om bij het afscheid te zijn. Een traumatische gebeurtenis, want ze kan geen afscheid nemen. "Dat is verschrikkelijk. Ik kan het nog niet verwerken. Het rouwproces moet nog komen."
Een week later komt ze thuis, maar ze knapt niet op. Drie prednisonkuren, antibiotica en acht weken verder hijgt ze nog steeds en moet ze nog veel rusten.
Monique over corona en de desastreuze gevolgen

"Mijn leven staat stil"

Ondertussen lopen ook de zakelijke zorgen op. Moniques lingeriezaak in de Sint Jacobsstraat in Leeuwarden is al maanden dicht en omdat ze nog zo ziek is, lukt het niet om online zaken te regelen. En dat terwijl ze wil verhuizen naar de Kleine Kerkstraat.
Hoe dat zal gaan, weet ze nog niet. "Ik ben dertig jaar ondernemer. Mijn kapitaal hangt hier. Ik leef nu van een uitkering. Rekeningen blijven onbetaald, maar ik hoop dat er steun komt. Mijn leven staat stil."
De onderneemster probeert de moed erin te houden, hoe lastig dat ook is. De honderden kaarten, sterktewensen en lieve berichtjes hebben haar goed gedaan. Dat sterkt haar in de wil om verder te gaan. "Ik ga naar de Kleine Kerkstraat en daar ga ik knallen. Maar ik moet nog even herstellen."
Monique Zwamborn

Doneeractie

Intussen is er een doneeractie voor Monique gestart.