VC Sneek door naar kampioenspoule na winst op Papendal

De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagmiddag Talentteam Papendal verslagen. In eigen huis werd de laatste wedstrijd van de competitie met 3-2 gewonnen. Met de overwinning zijn de Snekers zeker van deelname aan de kampioenspoule.
Er stond veel op het spel voor de Snekers; ze moesten bij de eerste vier eindigen om door te mogen naar de kampioenspoule. Voor de wedstrijd stond Sneek op een derde plek met maar een puntje voorsprong op de nummer vijf.
Tegenstander Talentteam Papendal, nummer zes van de competitie, bracht VC Sneek in de eerste set niet veel problemen. Het werd 25-17. In de tweede set werd het een stuk spannender. De teams gingen gelijk op en de bezoekers wonnen uiteindelijk met 27-29.

Spannende sets

De Snekers lieten het er niet bij zitten in de derde set en kwamen snel op voorsprong. De set werd met 25-13 overtuigend binnengehaald. Sneek leek het in de vierde set echter weer wat kwijt te zijn en gingen met 25-18 onderuit.
In de beslissende vijfde set hielden de ploeg het opnieuw spannend en het verschil werd lang niet groter dan één of twee punten. Pas op 12-12 liep Sneek wat uit en werd ook meteen de wint gepakt: 15-12.

Sneek door naar kampioenspoule

Nummer vijf van de competitie Zwolle speelde eerder zaterdag al tegen VCN. Ze wonnen met 3-1 en komen daarmee op evenveel punten als Sneek, maar de Snekers hebben een beter setsaldo. De Friese volleybalsters zijn dus al zeker van een plekje in de kampioenspoule.