Johnny Jansen: "We zakten door de ondergrens"

"We hadden vandaag een offday. In de tweede helft zakten we door de ondergrens." Dat zei trainer Johnny Jansen na afloop van de wedstrijd tegen PEC Zwolle. Maar ook in eerste helft vond hij het spel niet goed. Het tempo lag te laag bij SC Heerenveen en daar maakte Zwolle gebruik van, aldus Jansen.
Johnny Jansen
De wedstrijd was voor de Friezen 45 minuten te lang. Heerenveen verloor met 4-1, terwijl de ploeg de tweede helft begon met een 1-0 voorsprong. Volgens Jansen hadden de Friezen er ook meer uit moeten halen in de eerste helft. Het te lage tempo maakte de ruimtes bij de verdediging te groot en dan is een vrije man vinden niet zo gemakkelijk.
Henk Veerman
Toch is Jansen met dit resultaat in zijn achterhoofd niet bang voor de komende 'wedstrijd van het jaar' tegen Ajax. "Dat is een totaal andere wedstrijd. Morgen steken we de koppen weer bij elkaar en gaan we door naar woensdag. Het was vandaag gewoon niet goed en daar baal ik enorm van."
De nekslag was de 3-1.
Doelman Erwin Mulder
Doelman Erwin Mulder heeft geen goed gevoel over de wedstrijd: "We hebben elkaar als team in de steek gelaten. We kwamen nog wel op 1-0 voor, maar de eerste helft vond ik ook al niet goed. De tweede helft was gewoon heel erg slecht. De nekslag was de 3-1."
Erwin Mulder
Henk Veermans reactie na de wedstrijd was duidelijk. "Nu even rouwen en en morgen nabespreken." De spelers hadden een vervelend gevoel dat de wedstrijd zo afloopt, zei Veerman. "We gaven te veel kansen weg, maar we kregen er ook een paar. En dan heb je toch het gevoel dat er meer in zat. In de tweede helft kregen we het deksel op de neus."
Henk Veerman