Cambuur wil Almere City-fans stil krijgen: "Dat betekent dat wij het goed doen"

26 feb 2021 - 14:56

Op 25 september 2020 speelde SC Cambuur voor het laatst een wedstrijd met publiek in een voetbalstadion. Zondag gebeurt dat voor het eerst in vijf maanden weer, als de Leeuwarders op bezoek gaan bij Almere City en hun 1.351 fans. Het is een experiment om te kijken of er op korte termijn weer publiek naar wedstrijden kan. De fans in Almere krijgen in elk geval een SC Cambuur met flink wat personele problemen voorgeschoteld.

Trainer Henk de Jong

Nick Doodeman raakte maandag geblesseerd tegen Jong FC Utrecht en is er niet bij. Datzelfde geldt voor Michael Breij en Mitchel Paulissen, hoewel die laatste wel weer op het veld stond vrijdag. Jamie Jacobs en Ragnar Oratmangoen zijn twijfelgevallen. En dus moet trainer Henk de Jong even kijken wie hij op kan stellen. "Ik moet even puzzelen, maar we komen wel met iets goeds. Er staat een heel goed team, waarmee we goed kunnen voetballen tegen Almere City. Maar ik kan nog niet zeggen wie er kunnen spelen."

David Sambissa terug

Een speler die wel weer bij de selectie zit, maar niet in de basis staat, is David Sambissa. De verdediger viel vorige week tegen Jong Ajax uit met een op het oog zware enkelblessure. Vrijdag stond Sambissa weer op de training alsof er niets was gebeurd. Daar stond De Jong ook even van te kijken. "Het verbaast me wel. Maar soms heb je van die dingen dat het achteraf meevalt, het is dan meer de schrik", vertelt de Drachtster, die in de basis nog wel de voorkeur geeft aan Alex Bangura.

Foto: Orange Pictures

Naast het feit dat het een topper is op de ranglijst - Almere City staat derde - is het een bijzonder duel omdat er weer publiek bij is. Dat leeft ook in de spelersgroep van de Leeuwarders, ook al zijn er zondag geen Cambuurfans bij. Aanvaller Issa Kallon kan niet wachten. "Ik denk dat we er allemaal echt naar uitkijken. Het is super lang geleden. Ook al zijn het er maar bijna 1.500, het is super leuk dat je dat voetbalsfeertje weer meemaakt."

Voor De Jong geldt dat ook. Dat maakt de wedstrijd extra mooi in de ogen van de Cambuurtrainer. "Prachtig. Het is een topper, dus ik snap dat ze dit bij zo'n wedstrijd doen. Daar willen de mensen wel bij zijn. Ik hoop niet dat er veel lawaai is, want dat zou betekenen dat we het heel goed doen."

'Stadionnetje' in Leeuwarden moet ook weer vol

Dat Almere juist in zo'n belangrijk duel het thuisvoordeel heeft, gelooft De Jong niet. Hij vindt het juist belangrijk dat er zulke onderzoeken worden gedaan. "Ik hoop dat ons stadionnetje dan ook weer mooi vol zit. Dit is alleen maar goed."

Ook Kallon verwacht geen thuisvoordeel voor Almere, omdat er minder dan 1.500 fans bij zijn. "Ik denk niet dat wij daarvan in de war gaan raken."

Issa Kallon

Cambuur kan als koploper goede zaken doen tegen Almere City. Als het wint, dan breidt Cambuur de voorsprong op Almere uit naar tien punten. Wel heeft Cambuur een wedstrijd meer gespeeld. Die blik op de ranglijst heeft Kallon ook geworpen. "Je weet dat als je wint, je een groot gat slaat. Dat hebben we in ons achterhoofd, maar we benaderen het als een normale wedstrijd."

De aanvaller denkt dat de druk bij Almere City ligt. "Zij moeten echt. Zij zullen misschien wel denken dat dit hun laatste kans is om dichterbij te komen."

Terwijl in de Cambuurselectie momenteel de ene na de andere speler wegvalt, is Kallon juist ontzettend fit. Hij was in de eerste seizoenshelft een poos geblesseerd en daarom was het even de vraag hoe hij de drie wedstrijden in zeven dagen zou verteren. Prima dus: "Ik voel me goed. Ik ben de drie wedstrijden goed doorgekomen en voel me fit."

De wedstrijd tussen SC Cambuur en Almere City begint zondagmiddag om 12.15 uur. Het duel is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio. Verslaggever Andor Faber verzorgt het commentaar vanuit het Yanmar Stadion.

Zaterdag in het Cambuur Sjoernaal kijken we vooruit op het duel in Almere. Maandag is er in het Cambuur Sjoernaal een uitgebreide samenvatting.

(Advertentie)
(Advertentie)