WK in Qatar boycotten? "Het lost misschien niets op, maar je stelt wel een grens"

26 feb 2021 - 13:13

Over anderhalf jaar wordt het WK voetbal gespeeld in Qatar. Moet Oranje dat toernooi boycotten nu deze week weer duidelijk werd dat bij de bouw van de stadions al 6.500 mensen zijn omgekomen? Op de markt in Leeuwarden zijn veel mensen voor een boycot.

Foto: Omrop Fryslân, René Koster

"Het is schandalig hoe ze daar met mensen omgaan. Dat moet je niet accepteren, dus: thijsblijven!", zei een van de mensen op de markt. Iemand anders zei dat een mensenleven daar niets waard is: "Dus kappen!"

Anderen vonden dat we dat niet van de voetballers mogen vragen. "Laat ze daar maar gewoon voetballen en laat de regeringen, de politiek en de bonden zich maar uitspreken over de omstandigheden."

Duidelijk signaal

Van de mensen die zich voor een boycot uitspraken, dachten de meesten dat het op zich niet eens zoveel zou helpen. "Maar dan is het wel een duidelijk signaal!" Ook werd nog de suggestie gedaan om uit te wijken naar een ander land. "Dan gaat het sportief door, maar krijgt Qatar geen beloning voor dit slechte beleid."

Een echte liefhebber, die voor een boycot was, vond dat hij wel gewoon kon kijken, mocht het allemaal doorgaan. "De televisie staat aan, dus dan kijk je. Zo werkt dat gewoon."

Wat vinden ze op de markt, moet Nederland het WK in Qatar boycotten?

(Advertentie)
(Advertentie)