Volleybalsters VC Sneek blijven op koers voor play-offs

24 feb 2021 - 22:00

De volleybalvrouwen van VC Sneek hebben woensdagavond heel goede zaken gedaan in de race naar een plekje in de play-offs. Sneek won de thuiswedstrijd van VCN uit Capelle met 3-0. De setstanden waren 25-21, 25-17 en 25-16.

Trainer Jeffrey Scharbaai

Door deze overwinning komt Sneek op de derde plek in de competitie. De eerste vier plaatsen zich voor de play-offs. Komende zaterdag is de beslissende wedstrijd, dan spelen de vrouwen van Sneek weer thuis tegen het talentteam Papendaal. Weten de Snekers ook deze wedstrijd te winnen, dan zijn ze zeker van een plek in de play-offs.

Trainer Jeffrey Scharbaai is tevreden over de wedstrijd. "Bij een wedstrijd als deze ziet alles er florissant uit. We hebben weer een stap gemaakt vandaag. Het is zaak dat we het zaterdag zo weten te houden." Over het niveau woensdagavond is hij ook zeer te spreken. "Ik vond het een mooi niveau om te zien. Het was verdedigend én aanvallend goed."

Nienke Tromp is blij met de goede servedruk

"Het zag er heel goed uit", kijkt speelster Nienke Tromp tevreden terug. "Het was een belangrijk potje. We hebben er nu twee gewonnen, dus nog één te gaan."

De wedstrijd moest een beetje op gang komen. "Qua punten wel inderdaad, maar iedereen was scherp en gedreven. Iedereen ging vol in de aanval. Dus dat ging wel goed!", vertelt Tromp. "Je ziet dat wanneer wij goede servedruk hebben het voor hen heel lastig wordt. Dat zag je in de derde set ook wel."

Foto: Omrop Fryslân, Arjen Visser

Stand in de eredivisie

Stand DUELS PUNTEN
1. Apollo 8 7 19
2. Sliedrecht 7 18
3. VC Snits 7 13
4. Eurosped 7 12
5. Zwolle 7 12
6. Talentteam 7 8
7. VCN 7 8
8. FAST 7 4
9. Set Up '65 8 2
Trefwoorden: 
VC Sneek volleybal VCN VCN DS
(Advertentie)
(Advertentie)