Hindeloopen voorzichtig positief over aankoop EuroParcs: "Impuls badpaviljoen"

24 feb 2021 - 17:21

Inwoners van Hindeloopen zijn wel te spreken over het aankopen van Badpaviljoen Hindeloopen en Camping Schuilenburg door EuroParcs. Al zijn de 'Hylpers' wel benieuwd naar wat de nieuwe eigenaar ermee wil. Zo ook raadslid Johan Langbroek uit Hindeloopen: "Nu wordt er in ieder geval een punt gezet achter de geschiedenis met de vorige eigenaar. We moeten natuurlijk afwachten wat de nieuwe eigenaar wil, maar zoals het paviljoen er nu bij ligt is een droevig gezicht."

Badpaviljoen Hindeloopen aan de IJsselmeerkust - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Het paviljoen was Langbroek een doorn in het oog. "Het wordt niet gebruikt, terwijl het een van de mooiste locaties hier is aan de IJsselmeerkust. Als Hindelooper en als PvdA-raadslid zou ik het juist schitterend vinden als het weer wordt gebruikt."

Opnieuw gebruiken

Langbroek was altijd tegenstander van de plannen van de vorige eigenaar. "Hij heeft van alles vertimmerd. Dat is zonde. Je weet dat je hier een monument hebt. Daar moet je je naar gedragen. Ik denk dat het geschil wel een reden was om het te verkopen. Hij had er andere ideeën bij. Op de camping wilde hij bungalows gebruiken, dat ging ook lastig. Dus daar heeft hij nu afscheid van genomen."

Het is echter nog niet bekend wat EuroParcs er mee wil doen. "Maar die plannen komen ons wel tegemoet. Ik denk dat het positief is, het is een prachtig mooie locatie. Ik wil de nieuwe eigenaar feliciteren. Ik hoop dat ze er een goede invulling aan geven."

PvdA-raadslid Johan Langbroek uit Hindeloopen

Badpaviljoen Hindeloopen aan de IJsselmeerkust - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma

Op de Hindelooper straten zijn de mensen blij dat er wat schot in de zaak komt. "Ik denk dat het een verrijking is voor Hindeloopen en de horeca, dat het weer wordt opgebouwd en dat er weer mensen heen kunnen," zegt een vrouw. "Toen ik hier vroeger nog niet woonde ging ik hier al wel naar het strand. En mijn zusje werkte in het badpaviljoen, dus dan gingen we daar wel naartoe om wat te drinken. Het was gezellig en open. Maar nadat het verkocht is, ging het bergafwaarts. Nu is het mooi nieuws, ik hoop dat het weer opbloeit."

Nieuwe impuls

Een andere vrouw zegt wel: "Ik vind het mooi dat er wat mee gebeurt, want anders is het zonde. Ik hoop dat het een nieuwe impuls krijgt en dat het gebied eromheen ook weer wat aantrekkelijker wordt. Maar je moet natuurlijk wel kritisch blijven. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar er zorgvuldig mee om gaar. Het moet in de omgeving passen en het moet de cultuurhistorische waarde eer aan doen."

Verslaggever Jeroen Boersma vroeg in Hindeloopen hoe men over de plannen denkt

Badpaviljoen Hindeloopen is lang dicht geweest - Foto: Omrop Fryslân, Jeroen Boersma
(Advertentie)
(Advertentie)