Terrasvergunning bij versoepeling ook mogelijk voor nachtclubs Súdwest-Fryslân

24 feb 2021 - 10:18

Gemeente Súdwest-Fryslân heeft het besluit dat horecaondernemers grotere terrassen mogen plaatsen tot 1 november verlengd. Op dit moment heeft de horeca daar nog niets aan, omdat cafés en restaurants dicht moeten blijven vanwege de lockdown. Bijzonder is wel dat Súdwest-Fryslân nu ook terrassen toestaat bij horecazaken die anders geen terrasvergunning hadden, zoals nachtclubs. Zij krijgen zo de mogelijkheid hun zaak voorlopig om te bouwen tot een reguliere bar.

Café Neighbours, Club 1841 en Alcatraz Café in Sneek - Foto: Omrop Fryslân, Sian Wierda

De nachtclubs zijn zwaar getroffen door de coronacrisis, zegt wethouder Bauke Dam. "Ook nu is het nog niet bekend wanneer de horeca weer open mag, en in welke vorm. Maar met dit besluit lopen we daar vast op vooruit."

Meer gemeenten

Als de horeca weer openen mag als het kabinet versoepelingen instelt, dan kan dat dus weer met een uitgebreide terrasvergunning zodat er meer gasten kunnen worden bediend. Súdwest-Fryslân is niet de enige gemeente, ook gemeente Leeuwarden zei eerder al een dergelijke regeling te verlengen. Beide gemeenten maakten in september 2020 bekend dat de regeling doorgetrokken zou worden tot 1 april 2021. Voor ondernemers in Súdwest-Fryslân geldt nu nu 1 november 2021.

(Advertentie)
(Advertentie)