Herdenking voor om het leven gekomen Karin Grijpstra in Koarnjum

23 feb 2021 - 22:20

In Koarnjum werd dinsdagavond stilgestaan bij de dood van Karijn Grijpstra. Het is dinsdag precies een jaar geleden dat het levenloze lichaam van de 55-jarige Grijpstra onder verdachte omstandigheden werd aangetroffen in de sloot bij haar woning. Tot nu toe is er nog altijd veel onduidelijk over haar dood en de politie heeft nog geen verdachte op het oog.

Betinking foar om it libben kommen Karin Grijpstra yn Koarnjum

Volgens Jaap Keizer van het dorpsbelang leeft de zaak enorm binnen het dorp. Op de plaats waar het lichaam van Karin Grijpstra werd gevonden, brandt nog altijd een lampje en er liggen bloemen. "Dan merk je dat het leeft in het dorp."

Dorpsbewoners vroegen of er dinsdag, een jaar na dato, stil zou worden gestaan bij de dood van Grijpstra en daarom kwam het dorpsbelang met een coronaproof herdenking. "We brengen bloemen en vragen mensen in Koarnjum en Jelsum om om 20.00 uur een kaarsje te branden voor het raam."

De aankondiging van de herdenking leverde al veel positieve reacties op, volgens Keizer. "Mensen vinden dat het mooi gedaan wordt." De dochter van Karin Grijpstra heeft gezegd dat ze het een mooi initiatief vindt. "Een bestuurslid heeft contact met ze gehad. Ik weet niet wat de rest van de familie ervan vindt."

Keizer: "We gaan net voor negenen nog even de straat op om te kijken wat het effect is. Het is een hart onder de riem voor de familie die al een jaar lang in het ongewisse zit."

Foto: politie.nl

Jaap Keizer over de herdenking

Het lichaam van Karin Grijpstra (55) werd zondagochtend 23 februari 2020 aangetroffen in het water aan De Wier in Koarnjum. Ze ging de avond ervoor waarschijnlijk naar buiten om de hond uit te laten. Toen uit de eerste resultaten van de schouw en de sectie bleek dat zij letsel had opgelopen dat moeilijk verklaard kon worden, startte de politie een Team Grootschalige Opsporing. Dit om er alles aan te doen om te achterhalen hoe zij is overleden en of er een misdrijf had plaatsgevonden.

Afgelopen juli meldde de politie dat het onderzoek naar de dood van Karin Grijpstra werd afgeschaald vanwege een gebrek aan aanknopingspunten.

(Advertentie)
(Advertentie)