Trainer Henk de Jong is trots: "Wat we hebben gedaan, is heel knap"

23 feb 2021 - 00:11

Sportclub Cambuur won maandagavond met 1-3 op bezoek bij Jong FC Utrecht. De thuisploeg maakte het net voor tijd nog even spannend door de aansluitingstreffer te maken, maar de Leeuwarders klaarden de klus. De omstandigheden waren niet altijd makkelijk en Cambuur miste een flink aantal vaste spelers, maar trainer Henk de Jong is vooral trots op 'zijn jongens': "Ik ben super trots op onze boys."

Trainer Henk de Jong

"We moesten voetballen op een klein, lastig veld tegen een lastige tegenstander. Ik heb echt respect voor wat de jongens hebben gedaan in deze zeven dagen", zegt trainer Henk de Jong. "Wat we hebben gedaan, is echt heel knap."

Cambuur stond lang met 0-2 voor, maar net voor tijd maakte Utrecht toch de 1-2. "Zonde. Ik stond in de lijn van de bal en kon zien dat Sonny (Stevens, red.) hem niet zag aankomen. Hij staat al weken goed te keepen, maar deze kon hij niks aan doen." Een minuut later maakte Issa Kallon meteen alweer de 1-3. "We wilden Issa nog wisselen, dus het was maar goed dat we eventjes wachtten."

Cambuur blijft koploper van de eerste divisie met 60 punten uit 25 wedstrijden, waar ze 19 van wonnen. "Je verliest ook wel eens en speelt wel eens gelijk. Maar dit is echt hartstikke goed."

Erik Schouten

Erik Schouten kijkt ook met een goed gevoel terug op de wedstrijd. "Als je zeven punten haalt uit drie wedstijden in zeven dagen dan denk ik dat je het goed gedaan hebt. Ik ben zeer tevreden. We hebben gevochten met z'n allen en kansen gecreëerd."

Hoewel Cambuur diverse spelers miste - Mitchel Paulissen, Michael Breij, David Sambissa en Jamie Jacobs waren geblesseerd en Doke Schmidt geschorst - verliep het spel soepel: "De jongens die erin zijn gekomen, hebben het echt fantastisch gedaan."

"Met lekker gevoel de kleedkamer in"

De Leeuwarders kregen meerdere grote kansen, maar het werd pas net voor de rust 0-1. Schouten: "Ze werden nog wel gevaarlijk, maar ik denk dat wij de meeste kansen hebben gehad in de eerste helft. Als je net voor de rust 0-1 voor komt te staan, ga je met een heel lekker gevoel de kleedkamer in."

Toen het in de tweede helft 0-2 werd, leek het klusje voor Cambuur geklaard. Maar toch kwam er net voor het einde van de wedstrijd nog een tegengoal. "Je weet dat je moet blijven omschakelen en dat deden we ook, maar toch baal je dan van die tegengoal", seit Schouten. "Gelukkig hielpen ze ons daarna voorin uit de brand."

(Advertentie)
(Advertentie)