Nieuwe schrijvers gezocht voor avonturen van Tomke

22 feb 2021 - 13:48

Wie kent Tomke niet? Het kleine mannetje met de grote krul op het hoofd, die allerlei avonturen beleeft met z'n vriendjes Romke, Yana Yu en Kornelia. De boekjes met z'n verhaaltjes in het Fries worden al heel wat jaren voorgelezen aan peuters en kleuters. En nu zoekt de Afûk, de uitgever van Tomke, nieuwe schrijvers voor de avonturen van het poppetje.

Foto: Omrop Fryslân

"We zoeken nieuwe schrijvers om de diversiteit te waarborgen. Iedere schrijver brengt een eigen stijl, een eigen invalshoek en een rugzak vol met creativiteit mee, waar de Tomke-werkgroep graag gebruik van maakt", legt Ciska Noordmans van de Afûk uit.

Voor de schrijfwedstrijd is het onderwerp vrij, maar wanneer er een schrijver is gevonden, krijgt die opdracht van de werkgroep. Er worden schrijvers gezocht die dat voor langere tijd willen doen. "Misschien zijn er ouders of onderwijzers die plezier hebben in schrijven." Die persoon moet wel tijd, inspiratie en skills hebben, zoals Fries schrijven en eenvoudige teksten kunnen schrijven.

Tomke bestaat 25 jaar

Tomke bestaat al sinds 1996. De Afûk brengt twee keer per jaar een Tomkeboekje uit, er worden ook verhaaltjes voor Omrop Fryslân televisie geschreven. Op Tsjil zijn honderden aflevering te zien.

De winnaars van de schrijfwedstrijd worden voor 15 mei bekend gemaakt en zijn op 12 juni te gast op de 25e verjaardag van Tomke.

Potentiële schrijvers kunnen hun proefverhaaltjes inzenden via ynfo@tomke.frl. Met motivatie en voor 31 maart.

Trefwoorden: 
Frysk Tomke peuters Afûk lêzen
(Advertentie)
(Advertentie)