Vraagtekens bij Henk de Jong in aanloop naar derde wedstrijd in zeven dagen

21 feb 2021 - 15:02

SC Cambuur speelt maandag de derde wedstrijd binnen zeven dagen. Na de wedstrijd van vrijdag tegen Jong Ajax zijn er in de selectie van de Leeuwarders de nodige vraagtekens. Zeker is dat Mitchel Paulissen, Michael Breij en David Sambissa niet zullen spelen. Robert Mühren, Calvin Mac-Intosh en Jamie Jacobs vormen nog vraagtekens. Ook Doke Schmidt zal niet spelen; de verdediger is geschorst.

Henk de Jong na de laatste training

Trainer Henk de Jong kon na de laatste training zondag nog geen opstelling geven. De tweede dag na de wedstrijd noemt De Jong altijd de dag van de pijntjes. De Jong: "Het is passen en meten. We moeten maandag even zien. Ik kan er nu nog niet zoveel over zeggen. Maar er zal een aantal jongens zijn dat maandag niet mee kan doen."

Drie wedstrijden in zeven dagen is een hele opgave, zo zegt de Cambuur-trainer. "Ja dat is pittig. Maar dat zijn we over een paar maanden ook wel weer vergeten." Cambuur ziet dat het bovenin de ranglijst in elkaar schuitft. De Graafschap en Almere staan op vier punten achter Cambuur. Henk de Jong kijkt er anders naar: "Wij zijn de laatste drie wedstrijden vier punten uitgelopen op Almere. Zo denk ik erover. Er is volledige rust in de groep."

Basisplaats voor Bangura

Met het uitvallen van Sambissa is het duidelijk dat Alex Bangura zijn plaats als linksback zal overnemen. Hij was in de wedstrijd tegen Jong Ajax ook al de vervanger van Sambissa. Ook hij zegt dat het rustig is in de groep, ondanks het puntverlies tegen Jong Ajax."De stemming is relaxed. Natuurlijk hadden we willen winnen."

Bangura zit al een tijd tegen een basisplaats aan, maar moet Sambissa steeds voor laten gaan. Hoe is dat voor hem? "Ik zit er dicht tegen aan, dat voel ik zelf ook. Het is lastig. Je wilt altijd spelen maar Sambissa is een goede concurrent. Ik probeer op de training aan de trainer te laten zien dat ik er ook nog ben."

Alex Bangura na de laatste training

(Advertentie)
(Advertentie)