Hoogspringer Douwe Amels wint 14e nationale titel

20 feb 2021 - 14:51

Hoogspringer Douwe Amels uit Drachten is zaterdagmiddag Nederlands kampioen hoogspringen geworden. Amels ging over een hoogte van 2.20 heen, en dat was genoeg voor de titel. Het was voor de atleet de afsluiting van het indoorseizoen. "De focus gaat nu op het outdoorseizoen. Ik wil proberen me te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio."

Foto: Orange Pictures

Het is voor Amels de zevende indoortitel bij het hoogspringen. Eerder in zijn carrière werd hij ook al zeven keer kampioen buiten. De Drachtster had een grote voorsprong op de rest van het podium. Ridzerd Punt, nog maar 15 jaar oud, werd tweede met 2.07 terwijl de 16-jarige Jamie Sesay derde werd met dezelfde hoogte.

Amels probeerde nog om zich te plaatsen voor het EK indoor in Torun, in Polen. Daarvoor moest hij over 2,26 springen, maar hij slaagde daar niet in. Volgens de hoogspringer kwam dat omdat het seizoen door corona eigenlijk te kort is geweest om echt top te zijn. "Ik heb maar twee wedstrijden gesprongen deze winter en dat is net te weinig om alles op orde te krijgen."

(Advertentie)
(Advertentie)