Uitreiking Friese Popawards 2020 volledig digitaal, maar wel met optredens

20 feb 2021 - 12:02

De uitreiking van de Friese Popawards 2020 is zaterdagavond volledig digitaal te volgen, twee maanden later dan de bedoeling was. In december kon het jaarlijkse evenement van Friesland Pop niet doorgaan vanwege de lockdown. De optredens zijn van te voren opgenomen in theater De Koornbeurs in Franeker, vertelt projectleider Evelyn Andoh van de Friese Popawards.

Foto: Titus van 't Veer

Het gaat om optredens van singer-songwriter Amarens de Boer en de bands Cloudsurfers en WTRVLD. Tussen de optredens door zijn interviews gemonteerd met mensen met wie anders live op het podium zou worden gesproken. Ook is de uitreiking van de Bernlef Priis aan de band It Dockumer Lokaeltsje in december opgenomen en in de montage verwerkt.

Andoh vindt het jammer dat het dit jaar niet anders kan, maar is toch ook blij dat de uitreiking doorgaat. "We hebben in ieder geval gezorgd dat drie van de acts konden spelen. Dat vinden we toch wel belangrijk bij zo'n award-uitreiking, ondanks dat het allemaal digitaal plaatsvindt. Alles is vooraf opgenomen en gemonteerd, om tot een soort samenvattinkje te komen. Het is niet zo leuk als een echte awardshow natuurlijk, maar zeker de moeite waard geweest. En ook zeker de moeite waard om even te bekijken."

Cloudsurfers - Foto: Titus van 't Veer

In de categorie 'Friese Popprijs 2020' zijn er drie genomineerden: festivalorganisator Paul van Berlo van onder andere het metalfestival Into The Grave, vinyldrukkerij Deepgrooves uit Leeuwarden en muziekschool 8501Indie uit Joure. Voor de award 'Beste Nieuwkomer 2020' zijn de acts Cloudsurfers, Arie & Assindewarris, Amarens de Boer en Krissie genomineerd. Verder zijn er nog prijzen voor 'Beste Clip' en 'Song van het jaar'.

De uitreiking is zaterdag vanaf 20.00 uur te volgen via de Facebook-pagina fan Friesland Pop.

Evelyn Andoh, projectleider van de Friese Popawards

(Advertentie)
(Advertentie)