Johnny Jansen: "Overwinning op Feyenoord geeft een enorme boost"

19 feb 2021 - 21:35

Johnny Jansen kon na het gewonnen bekerduel tegen Feyenoord niet direct slapen. Maar toen hij een dag later wakker werd, was daar het besef dat zijn ploeg een geweldige prestatie had geleverd. "Het was echt fantastisch dat we met z'n allen veerkracht hebben getoond. Deze overwinning geeft je echt een extra boost. Dat merk ik ook aan de jongens, er staat een grote glimlach op hun kop."

Johnny Jansen over Feyenoord en Groningen:

Toch ging de dag na het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi de knop om bij de technische staf. Het vizier is nu gericht op FC Groningen. Jansen: "De noordelijke derby leeft bij mij zeker. Ik kan me de goal van Alves nog wel herinneren en de goal van Paul Bosvelt. We hebben in Groningen een keer 3-3 gespeeld, met drie goals van Morten Thorsby. Dat zijn altijd mooie wedstrijden. Maar weet je wat zo jammer is: zo'n derby moet ook met supporters en met de uitsupporters erbij. Dat is nu niet zo, je zit in je eigen bubbel."

De wedstrijd SC Heerenveen - FC Groningen begint zondagmiddag om 14.30 uur en is live te volgen op de radio in het programma Snein yn Fryslân. Het commentaar wordt verzorgd door Arjen de Boer.

We gaan weer wat uit de hoge hoed toveren.

Johnny Jansen

Tegen Feyenoord had Jansen een tactisch plan bedacht dat goed uitpakte: Halilovic speelde meer op links, waardoor Rami Kaib voor aanvullende impulsen kon zorgen. Tegen Groningen heeft Jansen iets nieuws bedacht, maar hij laat zich niet in z'n kaarten kijken.

"We gaan weer wat uit de hoge hoed toveren", lacht hij. "Groningen heeft een interessante speelwijze en zal zeker met ons de strijd willen aangaan. Verdedigend hebben ze het goed voor mekaar. Het is leuk om er met elkaar over te praten hoe we dat gaan oplossen. Hoe gaan we hun mogelijkheden beperken en waar liggen onze kansen? Daar hebben we zeker alweer over nagedacht."

Siem de Jong:

(Advertentie)
(Advertentie)