Ploumen in Noord-Nederland wil meer geld voor Noord-Nederland

19 feb 2021 - 14:04

De Partij van de Arbeid wil dat er meer geld gaat naar bibliotheken en zwembaden in Noord-Nederland. Dat zegt lijsttrekker Lilianne Ploumen op werkbezoek in Noord-Nederland. "Het huidige kabinet is een Randstadkabinet", zegt ze.

Foto: ANP

Vanavond is Lilianne Ploumen te gast in It Polytburo. Dat programma staat de komende weken in het teken van de Tweede Kamerverkiezingen. Eerder schoven Wopke Hoekstra (CDA) en Lilian Marijnissen (SP) al aan bij presentatoren Eric Ennema en Andries Bakker.

De PvdA wil de komende jaren honderden miljoenen euro's investeren in gemeentelijke voorzieningen. Volgens de partij zijn er op meerdere plekken bibliotheken, buurthuizen en zwembaden gesloten. Wachttijden bij jeugdzorrg en ggz lopen op. Mensen moeten te lang wachten op hulp, zegt Ploumen.

In Noord-Nederland dreigen extra bezuinigingen, door een nieuwe verdeling van het geld dat gemeenten uit Den Haag krijgen. "Zo gaat het niet langer", zegt Ploumen. "Het is tijd om te investeren in een eerlijke toekomst voor héél Nederland."

Trefwoorden: 
PvdA Lilianne Ploumen
(Advertentie)
(Advertentie)