Hoogbouw Van der Valk Drachten toegestaan, omwonenden zijn tegen

17 feb 2021 - 13:25

Hotelketen Van der Valk met een hoog gebouw laten optrekken voor de uitbreiding van het hotel aan de Lavendelheide bij Drachten. De gemeenteraad is daar dinsdag mee akkoord gegaan. Alleen de FNP was tegen. Omwonenden van Ureterpervallaat zijn tegen de hoogbouw. Zij vinden het niet passen bij het historische karakter van hun oude buurtje.

It ûntwerp foar it nije Van der Valkhotel yn Drachten - Foto: Omrop Fryslân

De nieuwbouw wordt meer dan twee keer zo hoog als het bestaande hotel. Te hoog en te dichtbij, vinden de bewoners van Ureterpervallaat. Ze hebben eerder al aangekondigd dat ze, als het moet, naar de Raad van State zullen stappen om de nieuwbouwplannen tegen te houden.

De buurt heeft geen problemen met de toekan en de piramide van het huidige Van der Valk-hotel. Of het reclameteken de toekan van Van der Valk op de hotelflat komt, is nog niet bekend.

(argyffoto) - Foto: Omrop Fryslân, Onno Falkena

Van der Valk heeft behoefte aan meer kamers en wil bovendien beter zichtbaar zijn voor verkeer op de A7. Het gemeentebestuur had eerder al een positief advies gegeven aan de raad over de nieuwbouwplannen.

De hotelketen zegt wel degelijk rekening te houden met de buurt, want ze hebben in het verleden bouwplannen voor een 50 meter hoog hotel ingetrokken na bezwaren van omwonenden.

(Advertentie)
(Advertentie)