Grote ravage in Club Red na instorten plafond; 50.000 euro schade

17 feb 2021 - 12:24

Het plafond van Club Red in Leeuwarden is ingestort nadat bevroren leidingen scheurden. Het is een grote ravage bij de discotheek en de schade loopt op tot 50.000 euro. Een grote klap volgens de eigenaars, want de schade wordt niet volledig vergoed door de verzekering en geld voor reparatie is er niet.

Grote ravage in Club Red na instorten plafond

"Zondagmiddag om twaalf uur kwam ik aan en op de parkeerplaats stroomde het water er al uit", vertelt clubeigenaar Simon Skarey. "Toen dacht ik al: dit is niet goed." "Het was afgelopen week 's nachts -8 en waarschijnlijk is een waterleiding in het plafond bevroren en gebarsten. Toen het ging dooien, is het water gaan stromen." Het plafond boven het VIP-gedeelte bezweek onder de druk van het water en stortte in.

Club Red haalde in het verleden de wereldberoemde artiest Chris Brown naar Fryslân. In 2020 zou de even beroemde Amerikaanse rapper er optreden. De club ligt nu bezaaid met puin en water. De schade zit niet alleen in het plafond. "Boven de plafonds zit de lichtbesturing. De bar en de VIP-banken zitten er ook onder. De vloer is van hout en die gaat waarschijnlijk uitzetten", somt Skarey op. De schade wordt geschat op zo'n 50.000 euro.

Foto: Omrop Fryslân, Arjen Bosselaar

Skarey heeft contact opgenomen met de verzekering, maar die dekt de schade niet volledig. Waar het geld om de schade mee te repareren vandaan moet komen, is een raadsel, want dat is er simpelweg niet. "Ik word hier wel moedeloos van", zegt Skarey. "We waren al een jaar dicht en dan krijg je dit er nog eens bij."

Gelukkig is het contact met de eigenaar van het pand goed. "Hij doet heel veel water bij de wijn voor ons. Als hij dat niet deed, was het allang voorbij geweest voor ons." Vrienden van Skarey hebben inmiddels een crowdfundingsactie opgezet om geld in te zamelen. "Daar wist ik helemaal niks van. Vrienden hebben die actie opgestart, heel lief van hen. We gaan kijken hoever we ermee komen. Maar iedere euro is mooi meegenomen."

Eigenaar Simon Skarey van Club Red

(Advertentie)
(Advertentie)