De Jong blij met spel tegen TOP Oss: "Leuke wedstrijd om naar te kijken"

SC Cambuur had aan TOP Oss een mooie tegenstander, zo vindt trainer Henk de Jong. Voor Cambuur werd het 3-0. TOP Oss kon desondanks aardig druk zetten: "Ik denk dat de mensen hier liever naar kijken dan naar ploegen die op de eigen 16-meter blijven staan. Het wordt nu 3-0, maar het had net zo goed 3-2 kunnen zijn," zegt De Jong.
Henk de Jong
"Ik denk dat het de eerste helft flink op en neer ging, beide kanten op. De tweede helft had het moeten worden afgemaakt. Ik vond het een leuke wedstrijd om te kijken. Terwijl ik niet over alles tevreden was, maar ik denk wel dat dit het meest belangrijke is," zo vindt De Jong.

Opstarten

De laatste doelpunten vielen in de eindfase. "Je wilt graag goed voetballen, maar we hebben twee weken niet gevoetbald. Het veld is ineens weer zacht. We hebben gekke omstandigheden gehad met sneeuw. En dan winnen we tocht met 3-0. We waren goed bezig, maar moeten ook weer even opnieuw opstarten."
De Jong is blij met de inzet van keeper Sonny Stevens. In de eerste helft wist de keeper een grote kans voor TOP Oss te keren. "Dit was een geweldig moment voor Stevens. Een geweldige keeper. Dan staat hij waar hij moet staan. Dat is geweldig."
Sonny Stevens
Stevens zelf is ook blij met de momenten van redding. "Voor mij is dit net zoals het maken van een mooi doelpunt, een dubbele redding op vrij korte afstand is een heerlijk gevoel voor mij. Ik ben blij van binnen. Maar wij waren ook slordig, daar speelden zij handig op in. Dus alle lof voor hen."
De keeper heeft wel vertrouwen in de kansen voor Cambuur. "Wij kijken de eerste minuten wat een tegenstander doet. Nu kwam er bij vlagen wat ruimte voor ons. Omdat wij wel aardig voetballen, komt er ook wel een kans. Daar heb ik wel vertrouwen in."