SC Heerenveen met Joey Veerman richting bekerduel tegen Feyenoord

16 feb 2021 - 21:43

SC Heerenveen kan woensdagavond in de kwartfinale van de KNVB Beker tegen Feyenoord waarschijnlijk weer beschikken over Joey Veerman. De middenvelder was er afgelopen weekend in de competitiewedstrijd tegen AZ (3-1 verlies) niet bij vanwege een blessure.

Johnny Jansen voor SC Heerenveen - Feyenoord

Volgens trainer Johnny Jansen is de wedstrijd tegen de Rotterdammers 'ongelooflijk belangrijk'. "We willen graag die finale halen en dan zijn dit de krenten in de pap. Dit zijn mooie wedstrijden", zegt Jansen.

Drie weken geleden speelden de Friezen in de eredivisie nog tegen Feyenoord. Die wedstrijd werd met 3-0 relatief eenvoudig gewonnen. Maar dat is deze keer anders, denkt aanvaller Mitchell van Bergen. "Het zal geen makkie worden denk ik", zegt de 21-jarige voetballer, die in 2017 met Vitesse de beker al eens won.

Maar het geeft wel hoop: "We hadden die wedstrijd goed onder controle en we speelden gewoon heel goed. Dan zie je dat we ook over Feyenoord heen kunnen gaan. Morgen (woensdag, red.) zullen we weer hetzelfde moeten brengen", zegt Van Bergen.

Ander Feyenoord

Trainer Jansen gaat er vanuit dat deze editie van Heereneen - Feyenoord heel anders zal worden. "Feyenoord zal revanchegevoelens hebben en die zullen een plan klaar hebben hoe ze dat gaan doen. Dat betekent dat wij ons ook weer moeten wapenen tegen een ander Feyenoord. Ik verwacht dat dit echt een ander potje gaat worden", zegt Jansen.

De sleutel in het competitieduel lag bij de vrijheid die Joey Veerman kreeg op het middenveld. De kans dat de Rotterdammers weer zoveel ruimte zullen geven aan de Volendammer is klein, weet ook Jansen. "Ze kunnen bijvoorbeeld hun rechtsback alleen maar door laten dekken op Joey. Of ze zeggen we houden een middenvelder in hun zone. Of ze laten misschien wel een centrale verdediger doordekken."

"Wij gaan ook weer ontdekken hoe ze dat gaan doen. Wij moeten dan goed gaan kijken wie welke rol heeft en wat we daar tegenover kunnen zetten", zegt Jansen.

Mitchell van Bergen

In de verloren competitiewedstrijd tegen AZ was Jansen na afloop geïrriteerd over het feit dat zijn spelers veel achteruit speelden. Van Bergen begrijpt dat wel. "Eerlijk is eerlijk, we waren - ook ikzelf - niet goed aan de bal", zegt de aanvaller. "De trainingsdagen die we nu hebben gehad zijn we bezig geweest met voorruit voetballen en hoe we het kunnen oplossen. Dat zag er vandaag goed uit, dus ik heb er zeker vertrouwen in."

Jansen is er de afgelopen dagen 'nadrukkelijk mee bezig geweest'. "We hebben de beelden laten zien aan onze centrale verdedigers. We hebben beelden laten zien aan Rodney en Tibor. Om te laten zien: jongens, als je betere positie kiest, betekent dat ook dat je soms makkelijker vooruit kunt spelen", zegt Jansen.

Halve finale

Als Heerenveen de halve finale haalt, is al bekend wie de tegenstander is: Ajax. "Het is een lastige loting voor de volgende ronde, maar niks is onmogelijk", zegt Van Bergen.

Jansen wil er nog niet teveel me bezig zijn."Het belangrijkste is morgen winnen", zegt hij. En als dat lukt dan maakt de tegenstander niet zoveel meer uit. "Je wilt die bekerfinale halen, dus je zult ook de topploegen uit moeten schakelen. Of je ze dan halverwege treft of in de halve finale, dat maakt me niks uit", zo zegt Jansen.

De wedstrijd SC Heerenveen - Feyenoord begint woensdagavond om 18.45 uur en is live te beluisteren bij Omrop Fryslân. Het commentaar is in handen van Roelof de Vries.

(Advertentie)
(Advertentie)