Eerste coronavacinaties op Ameland: Anton en Annie zijn blij dat het zover is

16 feb 2021 - 14:23

Fryslân heeft er sinds dinsdag een tweede vaccinatielocatie bij, naast het WTC-Expo in Leeuwarden. En het is een mobiele. Een ploeg medewerkers van de GGD is dinsdagochtend vroeg naar Ameland gegaan om daar een groep eilanders in te enten tegen het coronavirus. De komende dagen komen de andere eilanden ook aan de beurt. De speciale vaccinatieronde is er gekomen op aandringen van burgemeester Leo Pieter Stoel van Ameland.

Annie IJsselmuiden en Anton Brouwer hawwe him krekt hân - Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Anton Brouwer (86) en Annie IJsselmuiden (84) waren dinsdag als eersten aan de beurt. Annie is blij dat ze het gedaan heeft, want stel je voor dat je het krijgt, en nooit weet beter wordt, zegt ze. Zulke dingen doen we wel aan mee. Het is ervoor, vult haar man aan. Als je zo oud bent als wij, dan heb je niet veel te verspelen. Annie en Anton waren onlangs 60 jaar getrouwd. De burgemeester is even bij ze geweest, maar een feestje mocht niet, vanwege corona.

Faksinaasje op It Amelân

Op Ameland worden de mensen gevaccineerd volgens het schema van het RIVM. Dus eerst de 75-plussers en de zorgmedewerkers. Dat moet omdat op het eiland meer mensen wonen dan het minimum. Bij 400 inwoners of minder worden ook mensen onder de 75 ingeënt. Die zijn officiëel nog niet aan de beurt, maar ze krijgen wel een vaccinatie als ze op Vlieland of Schiermonnikoog wonen.

Burgemeester Stoel van Ameland weet niet wanneer hij zelf aan de beurt is. Hij is jonger dan 60, en moet dus nog even wachten.

Verslagger Gerrit de Boer

Anton Brouwer en Annie Brouwer-IJsselmuiden

Nils van Mourik van de GGD

Trefwoorden: 
It Amelân coronafirus
(Advertentie)
(Advertentie)