Grootste Friestalig muziekfestival gaat niet door: "We hopen op een livestream"

16 feb 2021 - 08:49

Aaipop gaat dit jaar opnieuw niet door. Dat meldt de organisatie. Het is het grootste Friestalige festival, met zo'n tweeduizend bezoekers, en normaalgesproken wordt het ieder jaar gehouden in Nijlân. Door de coronacrisis kon het festival vorig jaar ook al niet doorgaan.

Aaipop - Foto: Martin Jansen

Pieter de Boer van de organisatie

De organisatie hoopt dat er een online alternatief kan komen, maar dat is nog niet zeker, zegt Pieter de Boer van Aaipop. Vorig jaar kon er op het laatste moment nog online wat geregeld worden.

Het festival is altijd op eerste paasdag. Dit jaar valt die dag op 5 april. Het is nu nog niet duidelijk wat de coronamaatregels zijn, zegt De Boer. "We zijn nog druk aan het kijken wat er kan en wat er mag. Er gebeurt zeker wat online."

De Boer wacht op Rutte, en nieuwe maatregels. Maar hij wacht ook op de gemeente, die een vergunning moet geven. "We hopen op een livestream, met een band, of meerdere bands. Maar dan moeten mensen wel bij elkaar mogen komen. Als dat niet kan, wordt het heel lastig voor ons."

"Wij staan voor de Friese muziek. Die willen we een podium geven. Vorig jaar deden we dat online. Dat willen we dit jaar weer. Een heel festival op touw zetten, met tweeduizend bezoekers, dat kan natuurlijk niet."

Trefwoorden: 
Aaipop coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)