Familie wil vaccin voor verstandelijk beperkte dochter: "Het duurt te lang"

16 feb 2021 - 06:34

De vaccinatie van mensen met een beperking duurt veel te lang. Dat zeggen familieleden. Ze willen dat mensen in kleinschalige instellingen zo snel mogelijk gevaccineerd worden.

Bekijk de reportage

Abie en Dick Bruinenberg uit Heerenveen roepen zorginstelling Talant op vaart te maken met de vaccinatie. Het stel heeft een dochter met een ernstige verstandelijke beperking, Inge. Ze is 36 jaar oud, maar heeft het denkvermogen van een 2,5-jarige. Inge zit in een kleinschalige instelling van Talant, en ieder weekend komt ze thuis.

Thuiskomen is heel belangrijk voor Inge. Als ze niet thuis kan komen, zoals eerder gebeurde tijdens een lockdown, raakt ze van slag.

Foto: Priveekolleksje

Voor de veiligheid ontvangen de ouders al bijna een jaar lang geen gasten meer. Ze zijn bang dat Inge het coronavirus krijgt. Ze willen heel graag dat Inge gevaccineerd wordt, ,maar dat schiet niet op.

Gene vaccinatie door leveringsproblemen

Aan het begin van de maand zou Inge een prik krijgen met het Modernavaccin, maar de levering had vertraging, en tot nu toe is er niets gebeurd. De ouders sporen Talant nu aan om zo snel mogelijk het Pfizervaccin te bemachtigen. Tot nu toe zonder resultaat.

Een woordvoerder van Talant laat in een reactie weten dat de organisatie begrip heeft voor de zorgen, maar dat het niet vlugger kan. "Het RIVM en de GGD bepalen de volgorde waarin mensen gevaccineerd worden. Talant gaat daar niet over."

Trefwoorden: 
coronavirus vaccin
(Advertentie)
(Advertentie)