KNSB trots op Friese schaatsbubbel

15 feb 2021 - 20:08

De KNSB is trots op de internationale Thialf-schaatsbubbel. De internationale schaatswereld zat vanaf half januari tot zondag geïsoleerd in Heerenveen. Door de coronabubbel konden schaatsers toch nog een aantal belangrijke wedstrijden schaatsen, zoals het EK allround en EK sprint, twee wereldbekerwedstrijden en het afgelopen weekend de WK afstanden.

Foto: ANP Foto

De schaatsbubbel is volgens technisch directeur Remy de Wit van de KNSB heel goed gelukt en zonder grote incidenten verlopen. Hierdoor is volgens hem het schaatsseizoen toch nog geslaagd. Volgens De Wit zal de ISU naar alle waarschijnlijkheid vaker gebruikmaken van dit concept wanneer de coronacrisis blijft aanhouden.

Ook Thialf-directeur Marc Winters kijkt met tevredenheid terug op de schaatsbubbel. "Het was een bijzondere afsluiting van een bijzonder seizoen. Als kers op de taart was er gister nog een wereldrecord", zegt Winters, doelend op het zilver van Jorrit Bergsma op de 10.000 meter op het WK afstanden. "Het is gelukt om met z'n allen Thialf vrij te houden van corona. Dat is heel knap."

Thialf-directeur Marc Winters over de schaatsbubbel

Trefwoorden: 
schaatsen KNSB Thialf coronavirus
(Advertentie)
(Advertentie)