Schöne baalt van verlies bij AZ: "Ik had gehoopt op meer"

14 feb 2021 - 16:55

Sportclub Heerenveen heeft zondagmiddag met 3-1 verloren op bezoek bij AZ. Debutant en doelpuntenmaker Lasse Schöne dacht dat Heerenveen meer uit de wedstrijd kon halen: "Ik had gehoopt op meer, we speelden bij vlagen goed."

Lasse Schöne

De Deense middenvelder was blij dat hij meten zijn debuut kon maken. "Ik heb er lang op gewacht, maar het was eindelijk zover. Ik kreeg gisteren te horen dat als Joey niet kon spelen, ik die plek in zou vullen. Ik ben heel blij dat ik weer binnen de lijnen sta, dat heeft lang genoeg geduurd."

Schöne was ook nog eens de enige doelpuntenmaker. Hij kijkt dan ook tevreden terug op zijn debuut. "Het is even zoeken natuurlijk, ik denk dat ik de tweede helft meer loskwam. Ik heb het prima gedaan denk ik. En natuurlijk is het lekker dat je bij je debuut een goaltje mee kan pikken. Niet moeders mooiste, maar die tellen ook", lacht Schöne.

Durven

Heerenveen gaf de doelpunten zondag te makkelijk weg, zag ook Schöne. De Deen heeft daar geen zorgen over. "Ik hou wel van met durf spelen, dan gaat het wel eens mis. Dan denk je achteraf dat je het anders had moeten doen, maar ik kan het wel waarderen."

Jan Paul van Hecke

Jan Paul van Hecke zag ook dan de Feansters de doelpunten te makkelijk weggaven. "Hoe we die goals weggeven is echt slecht", zegt de rechtsback. "Qua veldspel zat er ook veel meer in, maar waren we te slordig."

De verdediger dacht dat Heerenveen gelijk zou maken. "Na die 2-1 dacht ik dat we de 2-2 zouden maken, maar als je de 3-1 dan zo makkelijk weggeeft is dat natuurlijk niet goed."

Penalty

Van Hecke gaf meteen na rust een penalty weg. "Naar mijn gevoel beweeg ik de zijkant met de arm en geef ik een blok met mijn voet, op de bal", denkt Van Hecke. "Ik gooi mijn lichaam ervoor, maar ik pak de bal wel. Dan is het voor mijn gevoel geen penalty."

Johnny Jansen

"Je hebt vandaag drie goals weggegeven. We waren ongelofelijk slordig aan de bal", vat trainer Johnny Jansen de wedstrijd samen. "Als je ziet hoeveel ballen we in de eerste helft terugleggen, hadden we veel meer momenten kunnen pakken om vooruit te spelen."

Jansen dacht ook dat Heerenveen de gelijkmaker zou maken. "Ik denk, we komen weer terug in die wedstrijd. Maar het was gewoon niet goed genoeg en daar baal ik van.

'Dat is knap'

De trainer was wel blij met het optreden van debutant Schöne. "Lasse heeft het keurig gedaan. Hij heeft een lange periode niet gespeeld, maar je ziet dat hij fit is. Dat is knap. Je ziet aan alles dat hij goed kan voetballen, maar hij heeft gewoon wedstrijden nodig om ritme te krijgen. Hij kan goed voetballen, maar ook een toegevoegde waarde in de kleedkamer."

Andere positieve punten kon de trainer na de wedstrijd nog niet bedenken. "Vraag me daar morgen maar naar."

(Advertentie)
(Advertentie)