Friestalig songfestival SjONG maakt editie coronaproof

14 feb 2021 - 10:17

Het tweejaarlijkse Friestalig songfestival SjONG wordt door corona anders dan anders georganiseerd. Omdat nog steeds niet bekend is wanneer middelbare scholen en theaters weer open mogen, komt de organisatie met een coronaproof editie. Het Friese songfestival voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar gaat een samenwerking aan met cinematographer Cor Booy, maker van Netflix-films.

Foto: Sjongfestival

Bij SjONG schrijven deelnemers een Friese tekst op een bestaand nummer. De deelnemers krijgen van april tot mei de kans om hun muzikale en Friese vaardigheden te ontwikkelen.

In april krijgen ze twee workshops om zich voor te bereiden op de audities. Zangcoach Janneke Brakels en muzikant/songwriter Sytse Broersma trainen de leerlingen op zangtechniek, performance en tekstschrijven. Als dat niet fysiek kan, gebeurt het online via zoom.

Een paar weken na de workshop doen de deelnemers auditie. Fans kunnen meekijken via een livestream. Drie winnaars mogen door voor de hoofdprijs: een music video opnemen met Cor Booy als coach. Er is geen grote finale met een zaal vol mensen dit jaar.

(Advertentie)
(Advertentie)